Moterų krepšinio komanda „Vilkmergė“ nusiteikusi kovingai. Iš kairės klubo prezidentė R. Boškevičienė, treneriai G. Kievinas ir Rita Troškienė.

Naujausi, Sportas

Čempionato starte – dvi „Vilkmergės“ pergalės

Baigėsi pirmasis MultiGyn Moterų lygos čempionato ratas. Jame sėkmingai startavo Ukmergės „Vilkmergės“ krepšininkės – jos iškovojo dvi pergales.

Žaisdamos Šiauliuose su „Šiaulių-Universitetu“, Gitauto Kievino treniruojamos ukmergiškės šeimininkes įveikė rezultatu 87:70 (21:21, 19:20, 26:16, 21:13).

„Vilkmergės“ legionierė iš Jungtinių Amerikos Valstijų, vidurio puolėja Kourtni Perry surinko net 48 naudingumo balus – mačą starto penkete pradėjusi K. Perry per 27 minutes pelnė 36 taškus (13/15 dvitaškių, 10/12 baudų), atkovojo 15 ir perėmė 2 kamuolius, išprovokavo 8 pražangas, 3 kartus prasižengė bei 5 sykius suklydo. Tai – lygos sezono rezultatyvumo ir naudingumo rekordas.

„Vilkmergei“ taip pat taškus pelnė Klaudija Serkevičiūtė – 12 (4/10 metimai, 6 rezultatyvūs perdavimai), Goda Vašurenkaitė ir Urtė Bukauskaitė – po 9.

Ypač dramatiškai klostėsi „Vilkmergės“ ir Kauno „Aistės-LSMU“ komandų susitikimas. Mūsų sportininkės Technologijų ir verslo mokykloje vykusiose varžybose tik per pratęsimą nugalėjo varžoves rezultatu 75:70 (20:16, 15:16, 10:18, 18:13, 12:7), iškovodamos antrą pergalę iš eilės.

 Šiose rungtynėse ypač pasižymėjo Gabrielė Šulskė, įmetusi 20 taškų, Patricijos Sribikytės sąskaitoje – 15, U. Bukauskaitės – 12 taškų.

Tokia pradžia džiugina sirgalius, taip pat klubo prezidentę Rimą Boškevičienę. Krepšinio federacijai nutarus šįmet Lietuvos moterų krepšinio lygą sujungti su „Akvilės“ lyga ir moterų čempionatą organzuoti dviem divizionais – A ir B, buvo abejojama, ar startuoti su pajėgiausiomis šalies komandomis. Sunkiausia buvo priimti sprendimą dėl trūkstamo finansavimo. Tačiau nutarta, kad Ukmergei reikėtų turėti komandą, rungtyniaujančią tarp geriausiųjų. Tad viltys pasiteisino – žaidėjos rodo gerus rezultatus. „Subūrėme tikrai pajėgią ekipą, tad tikimės pergalių ir ateityje“, – teigia R. Boškevičienė.

Po pirmojo rato trys A divizione žaidžiančios komandos – Klaipėdos „Fortūna“, Kauno „Aistės-LSU“ ir „Vilkmergė“ – turi po dvi pergales bei patyrė po du pralaimėjimus ir dalijasi antra–ketvirta vietomis. Pirmauja Vilniaus „Kibirkštis” (4 pergalės), paskutinė – Šiaulių „Universitetas“, nepelniusi nė vieno taško.

R. Boškevičienė turi ir daugiau kuo pasidžiaugti: ukmergiškė Rasa Knyzaitė pakviesta į Lietuvos moterų krepšinio rinktinę. „Šaliai atstovaus tik dvi sportininkės, žaidžiančios Lietuvoje, kitos krepšininkės – iš užsienyje rungtyniaujančių klubų“, – pažymi prezidentė.

Lietuvos krepšinio federacija dešimtą kartą organizuoja geriausių šių metų Lietuvos krepšininkų ir krepšininkių rinkimus. Šįmet balsuoti už geriausiai 2018-aisiais rungtyniavusius Lietuvos krepšininkus (-es) sirgaliai galės iki lapkričio 23 dienos imtinai, apsilankę puslapyje http://apdovanojimai.krepsinionamai.lt . R. Boškevičienė sako, kad renkant geriausius krepšininkus sukrusti turėtų ir ukmergiškiai – net trys „Vilkmergės“ žaidėjos įrašytos į rinkimų sąrašą. Tai – Goda Kuzminskytė, K. Serkevičiūtė ir R. Knyzaitė. Sąraše taip pat yra ir buvusi „Vilkmergės“ žaidėja ukmergiškė Martyna Petrėnaitė, dabar atstovaujanti Vokietijos „Wasserburg“ klubui.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas