Loretos EŽERSKYTĖS nuotr.

Kriminalai, Naujausi

Sarosčiuose gaisras po kelių dienų atsinaujino

Praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai į įvykio vietą skubėjo 8 kartus.

Liepos 3-osios naktį rajone kilo vienas didžiausių pastarųjų metų gaisrų. Apie 0.30 valandą pastebėta, kad Deltuvos seniūnijos Sarosčių kaime dega pašarų sandėlis, priklausantis UAB „Atkočių agroservisas“. Ugnis sunaikino visą jame sukrautą, šią vasarą paruoštą šieną – apie 100 tonų, maždaug 500 rulonų. Taip pat nuo liepsnų ir karščio gerokai nukentėjo ir pastatas. Gaisras buvo gesinamas beveik parą. Gaisravietėje iš viso dirbo apie dvi dešimtis ukmergiškių ugniagesių, tarp jų – ir penki savanoriai. Taip pat gaisrininkams talkino agroserviso bei vietos ūkininko technika – krautuvai. Jais degantys šieno rulonai buvo traukiami ir gabenami iš sandėlio. Be to, sulaukta pastiprinimo iš Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos. Talkinti ukmergiškiams atvyko gaisrinis automobilis ir penki ugniagesiai gelbėtojai. Gesinimo darbus ypač apsunkino tai, kad vandenį teko vežti net iš Jakutiškių, esančių maždaug už 5 kilometrų.

Bendrovės skaičiavimais, ugnies padaryti nuostoliai siekia apie 8 500 eurų. Turtas nebuvo draustas. Nelaimės priežastys dar nenustatytos. Neatmetama, jog gaisrą sukelti galėjo neatsargus ar piktybiškas žmogaus elgesys.

Į Sarosčius ugniagesiams teko grįžti ir liepos 6 bei 7 dienomis. Atviroje teritorijoje, kur buvo paskleistas iš sandėlio ištrauktas apdegęs šienas, vėjas įpūtė žariją ir pasirodė ugnis.

Liepos 3-osios popietę pranešta, jog Deltuvos miestelio Vytauto gatvės gyventojas namuose pajuto dujų kvapą. Atvykę gelbėtojai išnešė iš patalpų dujų balioną ir iš jo išleido dujas.

Panašus įvykis nutiko ir liepos 5-osios rytą. Apie 8.25 valandą Kauno g. 45B esančioje degalinėje, atliekant remonto darbus, iš UAB „Dujovita“ dujų talpyklos ėmė veržtis dujos. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai evakavo žmones, aptvėrė teritoriją ir sustabdė žmonių bei transporto patekimą į teritoriją. Užsukus dujų sandarinimo vožtuvą, po pusvalandžio degalinė tęsė darbą.

Taip pat ugniagesiai gelbėtojai vyko į Siesikų miestelį pašalinti nuo Barų gatvės važiuojamosios kelio dalies nuvirtusį medį, gesinti degančių šiukšlių bei degančios žolės.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas