AUTORĖS nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Įsigijo net 9 naujus automobilius

Birželio 27-ąją, trečiadienį, Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro (NSPC) autoūkis pasipildė net devyniais naujais „Fiat Tipo“ automobiliais. Jie nupirkti rajono savivaldybės biudžeto lėšomis ir kainavo 101 610 eurų. Šios transporto priemonės bus skirtos socialiniams darbuotojams, kurie teiks paslaugas rajono šeimoms, bei nuo liepos mėnesio darbą pradėsiantiems atvejo vadybininkams.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo NSPC direktorė Sigita Bakanauskienė, nuo sausio mėnesio pasikeitė rajono socialinių darbuotojų, dirbančių su socialinės rizikos šeimomis, pavaldumas. Jie dabar priklauso Nestacionarių socialinių paslaugų centrui. Todėl, sprendžiant darbuotojų aprūpinimo transportu klausimą, užtikrinant kokybišką socialinių paslaugų teikimą, galimybę greitai reaguoti į pasitaikančius neatidėliotinus atvejus, ir buvo nutarta NSPC skirti lėšų automobilių įsigijimui.

NSPC administratorė Lina Sukackienė pridūrė, jog šiuo metu centre vykdomi tam tikri pakeitimai. Pertvarkius vaiko teisių apsaugos sistemą nuo liepos 1 dienos nelieka socialinės rizikos šeimų sąvokos, todėl reorganizuojama ir centro veikla. Iki šiol su rizikos šeimomis dirbę darbuotojai dabar vykdys socialinį darbą su šeima. Taip pat nuo liepos įdarbinami 6 atvejo vadybininkai.

Atvejo vadybininkas tai – profesionalus socialinis darbuotojas, kuris įvertina kliento ir jo šeimos narių poreikius bei teikia socialines paslaugas, o vėliau skiria, organizuoja, koordinuoja, stebi ir vertina visą komplektą daugialypių paslaugų. Pasak L. Sukackienės, visi etatai jau užpildyti, kandidatūros numatytos, nuo pirmadienio darbą pradės trys darbuotojai, kiti įsijungs vėliau.

Kadangi apsilankymų šeimose nemažės, reikalingas ir transportas. Naujosios automašinos jau paskirstytos. Šeši „Fiat“ markės automobiliai atiteks didžiųjų seniūnijų socialiniams darbuotojams, kurie patys juos ir vairuos.

Naujomis mašinomis naudosis Žemaitkiemio-Lyduokių socialinė darbuotoja, Siesikų, Deltuvos, Pivonijos-Šešuolių darbuotojos bei atvejo vadybininkė, kuri dirbs kaime. Taip pat priimti du vairuotojai, kurie važiuos ten, kur reikės. Su vairuotoju šeimose lankysis Želvos, Taujėnų, Vidiškių bei Veprių ir Pabaisko seniūnijų socialiniai darbuotojai ir atvejo vadybininkai. Vienas „Fiat“-as liks mieste.

Šie automobiliai įsigyti organizavus viešąjį pirkimą. L. Sukackienės teigimu, tai buvo vienas didžiausių centro praktikoje viešųjų pirkimų, konkurse dalyvavo 12 įmonių. Mažiausią kainą pasiūlė UAB „Krasta Auto Vilnius“. Nors šios markės automobilių rinkos kaina svyruoja tarp 15-17 tūkst. eurų, Ukmergės NSPC pavyko mašinas įsigyti už labai gerą kainą. Kadangi buvo perkami net 9 automobiliai, pati gamykla pritaikė nuolaidą.

Fiat Tipo“ automobiliai yra varomi benzinu, funkcionalūs, turi talpią bagažinę. Jie jau paženklinti, montuojama kontrolės bei apsaugos sistema, forminamas draudimas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas