Po šv. Mišių visi sustojo bendrai nuotraukai.

Aktualijos, Naujausi

Policijos bendruomenė minėjo profesinę šventę

Praėjusią savaitę, penktadienį, artėjant Angelų sargų – Policijos dienai, rajono pareigūnai rinkosi į Švč. Trejybės bažnyčią. Joje buvo aukojamos šv. Mišios už Policijos komisariato darbuotojus, veteranus, policijos rėmėjus, visų artimuosius. Vėliau vyko bendrystės šventė-minėjimas.

Pasibaigus šv. Mišioms po bažnyčios skliautais įteikti pirmieji apdovanojimai, pasveikinti bendražygiai, šiais metais tapę veteranais.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininko įsakymu policijos pasižymėjimo ženklas „Už nepriekaištingą tarnybą“ įteiktas Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkui Vladui Butkui. Antro ir trečio laipsnio policijos pasižymėjimo ženklais „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanoti Reagavimo skyriaus vyriausiųjų patrulių pareigas einantys Aušra Čiapienė, Remigijus Norinkevičius ir policininkė Svetlana Liaudanskienė.

Bažnyčioje įteiktos ir Vilniaus apskrities VPK viršininko padėkos, kurias pelnė Reagavimo skyriaus tyrėja Jelena Veržbickaja, šio skyriaus vyriausieji patruliai Modesta Zubrickaitė, Tomas Vaidachavičius ir Vitalius Jatkauskas.

Šiemet tarnybą policijoje paliko 15 pareigūnų. Septyni iš jų pasipuošė Policijos veterano ženkleliais, kurios įsteigė Ukmergės policijos asociacija.

Vėliau šventė persikėlė į „Vilkmergės“ restoraną, kur buvo surengta bendrystės šventė-minėjimas. Jame dalyvavo gausus būrys pareigūnų, jų artimųjų, svečių. Renginį vedė Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė.

Kadangi rajono Policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas negalėjo dalyvauti minėjime, sveikinimus kolegoms jis perdavė nuotoliniu būdu – videoįraše.

Pagerbti Ukmergės pareigūnų atvyko LR Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Ji įteikė padėkas rajono Policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiajam tyrėjui Gediminui Kalesnykui bei šio skyriaus tyrėjui Rimvydui Kuliešiui.

Minėjime dalyvavęs Seimo narys Arūnas Dudėnas akcentavo, jog policijos įvaizdį formuoja visuomenės nuomonė, todėl labai svarbu būti matomiems ir žinomiems. Už gerus ryšius su visuomene, informacijos sklaidą A. Dudėnas padėkojo atstovei spaudai A. Krogertienei.

Su profesine švente pareigūnus sveikino ir rajono meras Rolandas Janickas. Mero padėkomis buvo apdovanoti rajono Policijos komisariato Valdymo organizavimo skyriaus Veiklos organizavimo poskyrio vyresnysis specialistas Audrius Petuška ir Ūkio poskyrio specialistas Valdas Vaitonis.

Policijos dienos iškilmių metu pagerbti ir geriausi metų sportininkai. Šiais metais Ukmergės rajono policijos komisariatas vėl tapo stipriausiu Vilniaus apskrityje. Pasiekti sportiniai rezultatai liudija, kad visas kolektyvas yra labai sportiškas. Tačiau daugiausiai asmeninių pergalių ir geriausiais metų sportininkais tapo Meinardas Bagdonavičius ir S. Liaudanskienė.

Statulėlę ir padėką K. Samackaitei įteikė R. Janickas ir Policijos komisariato Veiklos organizavimo skyriaus viršininkė Inga Malinauskienė.

Statulėlę ir padėką K. Samackaitei įteikė R. Janickas ir Policijos komisariato
Veiklos organizavimo skyriaus viršininkė Inga Malinauskienė.

Jau šešeri metai tęsiama rajono Policijos komisariato iniciatyva pagerbti pilietiškiausius ukmergiškius, padėkoti jiems už drąsą, visuomeniškumą. Šiemet už pilietiškus poelgius, pagalbą atskleidžiant nusikaltimus ir sulaikant juos įvykdžiusius asmenis padėkų sulaukė net trys rajono gyventojai.

Balandžio mėnesį Ukmergėje buvo įvykdyti du padegimai – supleškėjo garažas ir automobilis. „Po šių įvykių žmonės kalbėjo apie mieste vėl siautėjantį piromaną. Nors policija ėmėsi intensyvių paieškų, gegužės 10-ąją, apie 1 valandą nakties, vėl sulaukta pranešimo apie gaisrą – degė garažas Maironio gatvėje. Tačiau šįkart padegėjui nepavyko išsisukti. Malšinti gaisro, nešini kibirais su vandeniu, į kiemą išbėgo aplinkinių namų gyventojai, tarp kurių buvo Remigijus Krukauskas. Beje, jis – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos vyresnysis specialistas. Kažkas iš kaimynų atkreipė jo dėmesį į nepažįstamą, prie gaisravietės besisukinėjantį vaikiną. Jam uždavęs keletą klausimų policijos pareigūnas suprato, kad jaunuolis meluoja, todėl nieko nelaukdamas jį sulaikė. Vėliau paaiškėjo, jog vaikinas buvo įvykdęs ir daugiau panašių nusikaltimų“, – apie pilietišką R. Krukausko poelgį susirinkusiesiems papasakojo A. Krogertienė ir pakvietė rajono merą įteikti jam padėką.

Pilietiškiausio ukmergiškio titulas skirtas ir Arvydui Navickui, kuris padėjo išaiškinti praėjusių metų gruodžio 8-ąją Maironio gatvėje, tarp 46-ojo ir 48-ojo namų, įvykdytą senolės užpuolimą. Dienos metu, apie 13.50 valandą, prie gatve ėjusios garbaus amžiaus moters pribėgęs vyras atėmė jos rankinę. A. Navickas, pastebėjęs vykdomą nusikaltimą, neliko abejingas, neišsigando nusikaltėlio ir leidosi jį vytis.

Pagrindinis apdovanojimas – „Pilietiškiausio ukmergiškio“ statulėlė atiteko 15-metei Kornelijai Samackaitei. Praėjusių metų lapkričio 30-osios vakare, laukdama iš darbo grįžtančios mamos ir žiūrėdama pro balkono langą, mergaitė pastebėjo nuo Vytauto gatvės link ligoninės teritorijoje esančio parko bėgantį vyriškį, kuris savo rankose kažką laikė. Paskui ji pamatė atskubančią nepažįstamą moterį. Atsidariusi langą mergaitė pasiteiravo, kas atsitiko. Moteris paaiškino, kad nepažįstamas vyras iš jos pagrobė rankinę. Kornelija tuoj pat išbėgo į lauką, padėjo iškviesti policiją. Atvykus pareigūnams, nepilnametė nurodė kryptį, kur matė nubėgantį nepažįstamą vyriškį. Įtariamasis tą patį vakarą buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Tyrimo metu jis prisipažino įvykdęs dar tris nusikaltimus.

Bendrystės šventėje pasidžiaugta ir jaunųjų policijos rėmėjų pagalba. Jaunimas, užsiimdamas savanoryste, talkina pareigūnams užtikrinant viešąją tvarką įvairių renginių metu, dalyvauja dingusių asmenų paieškose, policinėse priemonėse, noriai įsijungia į edukacinę ir kūrybinę veiklą. Aktyviausiems jauniesiems policijos rėmėjams – Rolandui Palčinskui ir Viktorijai Nazimovaitei – įteiktos padėkos. Taip pat padėkota savanorystę skatinantiems Siesikų gimnazijos direktoriui Vaidotui Kalinui ir šios gimnazijos socialinei pedagogei Editai Ciemnolonskienei.

Rajono policijos bendruomenę su profesine švente atvyko pasveikinti ir būrys draugų. Renginyje skambėjo ne tik linkėjimai, bet ir Meno mokyklos Muzikos skyriaus auklėtinio, akordeonisto Domanto Zubrickio atliekamos melodijos.

Renginys baigėsi Nerijaus Dambausko parengto videofilmo apie rajono Policijos komisariato pareigūnų darbą peržiūra.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    tokia svente,o vado nera.... kode? nepritampa.....??? svente kitoi saikoi....??? o gal tai nesvente :)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas