Želviškių komanda Utenoje.

Jaunimas

Želvos gimnazistų komanda atstovaus regionui

Kovo 21-ąją vyko Lietuvos gimnazijų protų kovų lygos „Nepamiršk parašiuto“ sezono finalas. Jo metu paaiškėjo 20 komandų, dalyvausiančių balandį sostinėje vyksiančiame SUPERfinale. Jame Utenos „Sodros“ aptarnaujamam regionui atstovaus Ukmergės rajono Želvos ir Anykščių Jono Biliūno gimnazijų komandos.

Jaunimo švietimo projektas „Nepamiršk parašiuto“ – tai „Sod-ros“ iniciatyva padėti ugdyti moksleivių finansinį raštingumą ir didinti jaunų žmonių supratimą apie jų socialines garantijas, rizikas bei jų įtaką kiekvieno žmogaus gyvenimui. 2017 m. bandomasis projektas buvo vykdomas 13-oje savivaldybių Kauno ir Utenos regionuose. Jo sėkmė lėmė, kad šiame projekte 2018–2019 mokslo metais dalyvauja apie 150 pedagogų ir tūkstančiai moksleivių iš visos Lietuvos.

Mokytojai, praėjusį rudenį dalyvavę kvalifikacijos kėlimo mokymuose ir aprūpinti „Sodros“ specialistų parengta medžiaga, kalba su savo moksleiviais apie pirmąjį darbą, socialinio draudimo įmokas ir išmokas, šešėlio įtaką visuomenės gerovei, galimybes dirbti savarankiškai ir šių pasirinkimų niuansus. Aktyvių projekte dalyvaujančių mokytojų dėka paprastai, patraukliai ir suprantamai pateikta svarbi informacija, integruojama į pamokas, klasės valandėles ir pan., pasiekia tūkstančius moksleivių visoje Lietuvoje.

Siekdama, kad projektas „Nepamiršk parašiuto“ būtų ne tik naudingas, bet ir įtraukiantis bei įdomus patiems moksleiviams, pernai „Sodra“ suvienijo jėgas su kūrybinguoju Robertu Petrausku ir jo komanda. Taip 2018–2019 mokslo metais atgimė Lietuvos gimnazijų protų kovų lyga, šiemet pavadinta „Nepamiršk parašiuto“.

Daugiau kaip pusantro šimto moksleivių komandų 12-oje divizionų varžėsi, kas kiekviename žaidime yra sumanesni, greitesni ar kūrybiškesni. „Sodros“ Utenos skyriaus aptarnaujamoje teritorijoje projekte „Nepamiršk parašiuto“ dalyvavo 15 gimnazijų iš aštuonių savivaldybių – Anykščių, Ignalinos, Molėtų, Švenčionių, Ukmergės, Utenos ir Zarasų rajonų bei Visagino. Protų kovose varžėsi 21 pedagogas ir 24 komandos.

Projektas „Nepamiršk parašiuto“ kviečia prisijungti visus moksleivius ir mokytojus, norinčius sužinoti daugiau apie valstybinį socialinį draudimą, pirmąjį darbą ir jo iššūkius, samdomo ir savarankiško darbo skirtumus, įmokas ir mokesčius, socialines garantijas ir pan. Norintieji dalyvauti projekte turėtų kreiptis el. paštu: mokykloms@sodra.lt .

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas