Žmonės

Ukmergiškė dalyvavo Seime vykusioje mugėje

Belaukiant artėjančios Prisikėlimo šventės, balandžio 10 d. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narės dr. Gintarės Skaistės iniciatyva Seime organizuota velykinė labdaros ir mainų mugė. Kaip ir kasmet, šis renginys sulaukė labai didelio dalyvių skaičiaus. Jame savo rankomis kurtus darbelius pristatė septyniolikos Vilniaus, Vilniaus rajono, Trakų bei Elektrėnų neįgaliųjų organizacijų, dienos centrų, bendruomenių atstovai, menininkai bei senjorai. Tarp jų – ir Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos bei Ukmergės neįgaliųjų draugijos narė Loreta Latvytė.

Mugės atidarymo šventės metu dalyvius pasveikino ir dovanų įteikė renginį kasmet globojanti Seimo narė G. Skaistė. Anot Seimo narės, pagrindinis šios kasmetinės labdaros ir mainų mugės tikslas išlieka toks pat – specialiųjų poreikių turinčių asmenų integracija į visuomenę. Tokie renginiai yra labai svarbūs, nes padeda mažinti socialinę atskirtį, o kartais net ir diskriminaciją, su kuria savo kasdieniame gyvenime neretai susiduria socialiai jautrių bendruomenių nariai.

„Labai džiugu, kad šiemet vėl atgaivinome tradiciją organizuoti ne tik kalėdinę, bet ir velykinę labdaros ir mainų mugę. Kaip ir visada sulaukėme labai didelio norinčiųjų dalyvauti skaičiaus. Todėl netgi kilo truputį problemų norint sutalpinti visus mugės dalyvius. Tai rodo, kad tokie renginiai yra be galo reikalingi ir svarbūs. Jie ne tik suteikia dalyviams progą apsilankyti Seime, pristatyti savo bendruomenės veiklą, rankų darbo gaminius, pabendrauti su parlamentarais, mugės svečiais bei vieniems su kitais, bet taip pat leidžia šiek tiek užsidirbti. Tokių bendrų renginių dėka neįgaliųjų centrų lankytojai, senjorai, bendruomenės gali surinkti aukų tolimesniam organizacijos veikimui, savo bendruomenės narių ugdymui. Mugės metu įsigytos velykinės dovanėlės – svarbi parama šioms bendruomenėms, todėl visi norintys buvo kviečiami dalyvauti ir dalintis gerumu“, – teigė G. Skaistė.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas