Sveikata

„Sveikas senėjimas – iššūkis šiuolaikiniam žmogui“

Ilgėjant vidutinei gyvenimo trukmei, vis didesne visuomenės dalimi tampa vyresnio amžiaus žmonės. Kad jie būtų darbingi ir žvalūs, neprarastų gyvenimo džiaugsmo, reikia skatinti įsitraukti į sveikatinimo veiklas, kurios gerina socialinius įgūdžius, padeda rasti bendraminčių, suburia bendruomenes.

Visuomenės sveikatos biuras sukvietė rajono senjorus į mokymus „Sveikas senėjimas – iššūkis šiuolaikiniam žmogui“. Vykdomo projekto „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“ dėka per 30 ukmergiškių turėjo galimybę ne tik klausytis psichologės Aurelijos Lingienės paskaitos apie puikią dvasinę savijautą, streso mažinimo galimybes, kuo ilgesnio savarankiškumo išsaugojimą, aktyvų gyvenimą brandžiame amžiuje ir kitus svarbius dalykus, bet ir aktyviai pajudėti kartu su sveikatą stiprinančio fizinio aktyvumo specialiste Simona Skorupskiene. Sulaukus garbaus amžiaus blogėja koordinacija, sutrinka pusiausvyra, tad kyla daug didesnė grėsmė parkristi. Specialistė mokė dalyves, kaip išvengti traumų, kalbėjo apie būtinybę judėti ir apie fizinio aktyvumo spektro pritaikymą vyresniam žmogui.

Apie mokymus redakcijai papasakojusi Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Skirmantė Sabaliauskienė už bendradarbiavimą ir galimybę pasinaudoti patalpomis nuoširdžiai dėkojo Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktoriui Jonui Cesevičiui bei mokyklos sporto komplekso administratoriui Nerijui Vasiliauskui.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas