Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

Šunelis prižiūrėtas?

Praėjusią vasarą į šalia mūsų namų esančią negyvenamą sodybą jauni žmonės atvežė šuniuką. Pastatė jam gražią būdytę ir čia pririšo. Tačiau pašerti šuns jie atvyksta tik kartą per savaitę…“ – teigė Nuomonių telefonu paskambinusi Deltuvos seniūnijos gyventoja.

Garbaus amžiaus moteris skundėsi, jog ją ir ligonį jos vyrą išvargino nuolatinis triukšmas, nes esą alkanas gyvūnas nuolat staugia, inkščia.

Mes namuose nebeturime ramybės. Kad negirdėtume šunelio, pagarsiname radijo imtuvą…“ – kalbėjo pensininkė. Be to, ji sakė, jog dėl šios problemos kreipėsi į seniūną. Jis buvo atvykęs į kaimą, tačiau po to niekas nepasikeitė.

Deltuvos seniūnijos seniūnas Gintaras Radzevičius paaiškino, kad gavęs žodinį gyventojos skundą buvo nuvykęs į kaimą. Aplankė sodybą, kuri, mirus jos savininkams, liko tuščia.

Buvau pasitiktas lojimu – namų sargas dirba savo darbą. Galiu patikinti, kad šuo prižiūrėtas, jam padėta vandens, sauso pašaro, būda tvarkinga. Buvo akivaizdžiai matyti, jog gyvūno šeimininkai čia lankosi tikrai gerokai dažniau nei kartą per savaitę. Susitikau su kitais kaimynais, jie pretenzijų neturi. Niekas man nepatvirtino, jog šuo būtų buvęs nutrūkęs“, – kalbėjo pašnekovas, pridūręs, jog savo darbe vadovaujasi teisės aktais ir nemato pagrindo skirti nuobaudą už gyvūno nepriežiūrą.

G. Radzevičius sakė susisiekęs ir su šunelio savininke. Iš jos sužinojo, jog nelikus tėvų, jų ir visos šeimos mylėtą augintinį iš sodybos buvo atsivežusi į miestą. Deja, ilgaplaukiui gyvūnui bute buvo per šilta, jį ėmė kamuoti ligos, todėl buvo priversta keturkojį vėl sugrąžinti į senuosius namus. Moteris seniūną patikino, jog į sodybą atvažiuoja kone kiekvieną dieną.

Paprašiau šuns savininkės užsukti pas kaimynę, kuri skundėsi dėl sodyboje laikomo gyvūno, ir pasikalbėti su ja. Moteris pažadėjo tai padaryti“, – teigė Deltuvos seniūnas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas