Aktualijos, Naujausi

Šildymo sezonas baigsis po Velykų

Ukmergės mieste 2018–2019 metų šildymo sezonas bus vienas iš ilgesnių per pastarąjį dešimtmetį. Kadangi rajono savivaldybė šią savaitę nepaskelbė apie šildymo sezono pabaigą, daugiabučiams namams bei savivaldybei priklausančioms ugdymo, gydymo įstaigoms centralizuota šiluma bus tiekiama ir Velykų savaitgalį.

Kaip penktadienį „Gimtajai žemei“ sakė UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys, šią savaitę buvo sekama oro temperatūra, skaičiuojamas paros vidurkis. Trijų pastarųjų parų vidutinė oro temperatūra buvo žemesnė nei 10 laipsnių šilumos. Su rajono vadovais sutarta tuoj po švenčių, balandžio 23-osios rytą kviesti pasitarimą ir atsižvelgus į paros orų vidurkius bei prognozę nuspręsti, kada baigti šildymo sezoną. Tikėtina, kad tai įvyks kitą savaitę.

Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklės numato, kad šildymo sezono pabaigą ir pradžią, atsižvelgdama į faktines lauko oro temperatūras, nustato savivaldybės institucija. Šildymo sezoną galima baigti, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra aukštesnė nei 10 laipsnių. Daugiabučių gyvenamųjų namų patalpose šildymas gali būti nutrauktas ir anksčiau, jei tam pritaria dauguma (daugiau nei pusė) gyvenamojo namo gyventojų.

Apie tai įgaliotas asmuo gali pranešti šilumos tiekėjui.

Valstybinė energetikos inspekcija prie Energetikos ministerijos pažymi, kad daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojai, priimdami sprendimą dėl savo pastatų šildymo sezono pabaigos, negali pažeisti reikalavimų, nustatytų Lietuvos higienos normoje „Gyvenamųjų ir viešojo naudojimo pastatų mikroklimatas“. Šiame dokumente nurodyta, kad gyvenamųjų patalpų oro temperatūra šildymo sezono metu turėtų svyruoti tarp 18–22 ˚C. Patalpoje, kurioje miegama, oro temperatūra gali būti 2–3 laipsniais žemesnė.

Šis šildymo sezonas Ukmergėje prasidėjo 2018 m. spalio 4 dieną.

Pernai mieste centralizuotas šildymas išjungtas balandžio 16-ąją, 2017 m. – gegužės 4 dieną, 2016 m. – gegužės 3 dieną, 2015-iais – balandžio 27 dieną, 2014-iais – balandžio 22 dieną.

Vilniaus ir Klaipėdos miestų savivaldybės pranešė, kad šildymo sezoną baigia penktadienį prieš Velykas, nuo balandžio 19 dienos. Kitų didžiųjų miestų savivaldybės sprendimą ketina priimti po švenčių.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Buvusių nebuna :
    Prisidarė skolų, tai mes dabar turim viską apmokėt. Naujai tarybai rūpi ne žmonės, o postai. Tai kodėl nebuvo priimtas sprendimas nutraukti šildymą jau per pirmą posėdi, sukčiai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas