Veiklose dalyvavo įvairaus amžiaus asmenys.

Sveikata

Šeimų stovykla „Bendrystėje mes stiprūs“

Evelina KIMSĖ

Rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stebėsenos specialistė

Šeima – tai svarbiausia visuomenės ląstelė, ir jei ji stipri, stipri ir visa valstybė.

Kovo 15–17 dienomis vyko Ukmergės rajono šeimų stovykla „Bendrystėje mes stiprūs“. Ją organizavo Visuomenės sveikatos biuras, vykdydamas projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“.

Stovykloje dalyvavo net 45 įvairaus amžiaus asmenys – nuo vienerių metų iki senjorų. Kiekvienas čia buvo svarbus ir reikalingas, kiekvienas rado sau skirtą veiklą ir grupę, su kuria galėjo megzti bendrumo voratinklį. Bendravo vaikai ir anūkai, tetos ir mamos, senelės ir draugės, neįgalieji ir sveiki… Visi buvo kartu ir išvien.

Pirmasis stovyklos vakaras buvo skirtas susipažinimui. Susirinkusieji pristatė savo talentus, piešė piešinius, kuriems vėliau buvo surengtas aukcionas. Surinkta apie 200 eurų. Šiuos pinigus kompetentinga komisija paskyrė vyriausiai stovyklos dalyvei – reabilitacijos paslaugoms įsigyti. Mažųjų stovyklautojų grupiniam darbui vadovavo net trys būrių vadai – švelni ir atlaidi Aurelija Balžekaitė-Kaminskienė, tolerantiškoji Rima Radzevičienė bei neformalios visuomenės narys Jokūbas. Suaugusiesiems užsiėmimus vedė psichologė Jurgita Vasiliauskienė.

Antroji stovyklos diena praėjo ypač darbingai. Dalyviai dirbo ir kartu, ir atskirai, vyko meditacijos bei vertybių perkratymai. Net vaikai nurimo supratę, kad tėvams reikia atokvėpio. Vakare stovyklautojai draugiškai gaminosi ant laužo vakarienę – didžiuliame puode troškino plovą, ant grotelių kepė dešreles ir cukinijas, mėgavosi kvapniomis žolelių arbatomis. Po vakarienės visi susirinko į bendrą būrį – kūrybines dirbtuves, kurių metu siuvo lėles, mezgimo ant grėblių meną demonstravo ryškioji Asta Girnienė, skambėjo dambrelis ir gitara, mėnulio būgnai ir barškučiai… Mėgstantys vakaroti turėjo galimybę pažiūrėti filmą „Gerumo stebuklas“. Kai kas ir užmigo tiesiog ant žemės, kad tik galėtų būti kartu, džiaugtis buvimu su visais.

Paskutinę dieną visi stovyklautojai turėjo galimybę jodinėti žirgu, šaudyti iš lanko. Aktyvi veikla lauke nurausvino skruostus ir atlaisvino nuo dar likusio streso. Dalyviai atsisveikino apsikabindami, pasipuošę apyrankėmis su karoliukais, kurie simbolizuoja bendrystę ir draugystę, pasižadėjo vieni kitiems, kad susitiks dar ne kartą ir bendraus. Esame visi skirtingi ir todėl labai vieni kitiems reikalingi.

Stovyklautojai jodinėjo žirgu.

Drauge piešė piešinius.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas