Jaunimas

Ne tik dalyvavome konkurse

Daiva PROKAPIENĖ

Balandžio 6 d. įvyko XIX nacionalinis Česlovo Kudabos geografijos konkursas. Šį kartą konkursas organizuotas jau ne Lietuvos edukologijos universitete, kaip paprastai, o Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakultete. Mūsų rajonui konkurse atstovavo Antano Smetonos, Jono Basanavičiaus, Želvos gimnazijų, Senamiesčio pagrindinės mokyklos ir „Šilo“ progimnazijos moksleiviai, kuriuos paruošė mokytojos Dalia Vaičiūnienė, Justina Kuodienė ir šių eilučių autorė.

Prieš konkursą su mokiniais apsilankėme čia įrengtame geologijos muziejuje ir apžiūrėjome uolienų bei mineralų kolekcijas. Kol mokiniai sprendė ir atliko kūrybinę užduotį, mokytojai dalyvavo knygos „Turiu eiti“, skirtos docentui Rimantui Krupickui atminti, pristatyme. Kaip buvo gera klausytis Aušros Narbutaitės-Jorgensen pasakojimų ir tarsi vėl sugrįžti į studentiškus metus ir kartu su docentu keliauti po Lietuvą, prisiminti akimirkas iš tolimosios praktikos ar jaunųjų geografų mokyklos. Knygoje radome ir savo nuotraukas su kurso draugais ir docentu.

Po to vyko susitikimas su žurnalistu ir keliautoju Vytaru Radzevičiumi. Jis pasidalino įspūdžiais iš kelionės po Aliaską.

Po tokių susitikimų grįžome su gera nuotaika ir idėjomis tarp mokinių plėtoti meilę geografijai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas