Kriminalai, Naujausi

Leonpolyje pričiuptas žolės degintojas

Praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai gesinti gaisrus vyko 10 kartų.

Balandžio 9-ąją, apie 20.50 valandą, Geologų gatvėje esančiame privačiame sklype degė statybinės atliekos.

Balandžio 14-ąją gaisrininkai vyko į Siesikų miestelį. Laisvės gat-vėje degė dvi tujos. Tą pačią dieną, prieš vidurnaktį, pranešta, kad kieme, esančiame Jono Basanavičiaus gatvėje, dega lovos čiužinys.

Per savaitę ugniagesiai septynis kartus skubėjo gesinti atvirose teritorijose kilusių sausos žolės gaisrų. Jų metu iš viso išdegė apie 10 hektarų plotas.

Balandžio 8-ąją priešgaisrinės apsaugos ir policijos pareigūnams Deltuvos seniūnijos Leonpolio kaime įkliuvo žolės degintojas, Kaune gyvenantis vyras. Už rankos pričiuptas pažeidėjas teisinosi, jog degtukų jis griebėsi norėdamas „sutvarkyti savo sklypą“. Ugniagesių skaičiavimu, išdegė maždaug 10 arų kauniečio uždegtos pievos. Pastebėjus gaisrą ugnis buvo užgesinta.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Mindaugas Lunys, minėtajam vyriškiui gresia administracinė bauda – jam bus surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Priešgaisrinės priežiūros pareigūnai primena, kad žolės deginimas kelia didelių gaisrų pavojų, todėl Ukmergės rajone, kaip ir visoje šalyje, pavasarį nuolat rengiami reidai. Jų metu gyventojams primenama apie žolės deginimo padarinius ir administracinę atsakomybę.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas