Daugiausia mokamų paslaugų siūloma Užugirio skyriuje. Loretos EŽERSKYTĖS nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Kraštotyros muziejaus paslaugos – nuo 1 iki 1 100 eurų

Savivaldybės taryba patvirtino Kraštotyros muziejaus teikiamų paslaugų kainas. Kainynas išsiplėtė dėl muziejui priskirto Siesikų dvaro ir jame numatytų veiklų, taip pat naujų paslaugų siūlys ir kiti muziejaus skyriai. Nuo šiol po rajoną keliaujantys ukmergiškiai bei iš kitur atvykstantys turistai galės susipažinti ne tik su mūsų krašto istorija, gamta, bet ir užsisakyti etnografinę vakaronę su ansambliu, šv. Velykų pyrago degustaciją su arbata bei kitas edukacijas ar ekskursijas.

Kraštotyros muziejų ir jo skyrius nemokamai gali lankyti: ikimokyklinio amžiaus, tėvų globos netekę vaikai bei našlaičiai; asmenys, kuriems nustatytas neįgalumas bei 25 proc. ir mažesnis darbingumo ar specialiųjų poreikių lygis ir juos lydintys žmonės (vienam asmeniui – vienas lydintysis); 80 metų sulaukę ir vyresni asmenys; Lietuvos muziejų darbuotojai; Tarptautinės muziejų tarybos (ICOM) nariai. Kiekvieno mėnesio paskutinį sekmadienį muziejus – nemokamas visiems lankytojams.

Ukmergės kraštotyros muziejaus skyriuose galima užsisakyti ir mokamų paslaugų – įvairias edukacines veiklas, susijusias su skirtingų patiekalų gamyba bei jų ragavimu. Pavyzdžiui, Užugirio skyriuje šakočio kepimo demonstravimas ir degustavimas grupei asmenų lietuvių kalba atsieis 110 eurų, o norintiems tos pačios paslaugos užsienio kalba kainuos 120 Eurų.

„Užugirio duoniukų“ arba „Sofijos meduolių“ kepimo edukacija pagal prezidento Antano Smetonos sesers Julijos receptą vienam asmeniui (lietuvių kalba) kainuos 6 eurus, o ta pati edukacija užsienio kalba – 7 eurus.

Užugirio krašto kulinarinio paveldo programą „Prezidento A. Smetonos mėgstami valgiai“ grupė asmenų lietuvių kalba galės užsisakyti už 100 Eur, užsienio kalba – 120 eurų.

Susidomėjusieji „Pieno keliu: sviesto ir sūrio gamyba, naudojant senovinius gamybos įrankius“ ar kaimiškų sūrių su namine duona ir sviestu degustacija, už šią paslaugą turės sumokėti po 10 eurų, užsieniečiams ši pramoga atsieis 2 eurais brangiau. Bus galima paragauti ir kaimiškos žuvienės, kuri kainuos 5 eurus.

Užugirio skyriuje atsiras ir naujų kulinarinių paslaugų: kugelio degustavimas (4 eurai žmogui), kaimiškų blynų edukacija (6 Eur), virtinukų gamyba su aguonomis arba grybais (6 Eur), krosnyje kepto šv. Velykų pyrago degustacija su arbata (4 Eur), šalti barščiai su bulvėmis ir spirgučiais kaimiškai (5 Eur). „Mano didžiausia žuvis“ (5 Eur). Tarp naujovių – Valentino širdelės kepimas ir puošimas bei partizaniškos košės degustavimas (5 Eur).

Tarp užsakomųjų renginių – ir Gyvoji Užugirio dvaro diena. Jos metu numatytas pasivažinėjimas arkliais pakinkytomis karietomis. Šis valandos malonumas kainuos 35 Eur.

Sąraše yra ir brangesnių paslaugų. Etnografinė vakaronė ar romansų popietė su ansambliu „Pyniava“ atsieis 300 Eur. O norintieji pasiklausyti etnografinių Užugirio krašto dainų ir romansų, už tai turės sumokėti net 600 eurų.

Istorinė-rekonstrukcinė edukacija su klubu „Miško broliai“, t. y. pasivažinėjimas Ukmergės krašto pokario partizanų takais, įvertinta 400 Eur, o partizanų mūšio rekonstrukcija – net 1 100 Eur.

Lankytojams siūloma ir kitų, pigesnių, paslaugų. Edukacija „Tarpukario mokykla“ vienam asmeniui atsieis 3 eurus. Paskaitų ciklas „Tarpukario Lietuva“ moksleiviams kainuos tik 1 Eur, o suaugusiems – 2 Eur.

Siesikų dvaro lankytojai už 2 eurų mokestį galės užsisakyti ekskursiją, kurios tema – „Siesikų dvaro istorija“ arba išklausyti paskaitų ciklą „Siesikų dvaro paslaptys“.

Numatytos ir gido paslaugos, kurių prireiks norintiems vykti į ekskursijas.

Už ekskursiją po Kraštotyros muziejaus ar jo skyrių ekspozicijas viena gido valanda atsieis 12 eurų (lietuvių kalba) ir 15 eurų (užsienio kalba). Galima užsisakyti ir ekskursijas po Ukmergės miestą (2 val. – 20 Eur), po Užugirio krašto istorinius, muziejinius ir kitus objektus (asmeniui – 4 Eur, grupei – 35 Eur), gamtos paminklų, dvarų, kitų memorialinių vietų lankymą (26 Eur).

Dėl edukacinių užsiėmimų bei gido paslaugų rekomenduojama tartis iš anksto – ne vėliau kaip prieš 5 dienas.

Ukmergėje – Koklių Fabriko gatvė

Atlikus Vilniaus gatvės Nr. 120 sklypų formavimo ir pertvarkymo projektą, Ukmergėje atsirado nauja gatvė. Rajono Savivaldybės taryba nusprendė jai suteikti Koklių Fabriko gatvės pavadinimą. Jis pasirinktas siekiant įprasminti atminimą objekto ir vietovės, kuri jau nuo seno minima šiuo vardu. Prie šios teritorijos yra atminimo lenta buvusio koklių fabriko savininkui ir įkūrėjui Juliui Lėmanui.

Taip pat Savivaldybės taryba pritarė sprendimo projektui patikslinti Pivonijos seniūnijos Žeimių kaime esančios Storės gat-vės geografinę charakteristiką. To prireikė, nes rengiami kelio – inžinerinio statinio kadastriniai matavimai. Gatvė pratęsiama iki Nemuno gatvės linijos.

Naujosios gatvės schema.

Perdavė Turizmo ir verslo informacijos centrui

Dar 2016 metų gegužės 26 dieną rajono Savivaldybės taryba pritarė projekto „Tolerancijos centro įkūrimas, rekonstruojant buvusios Ukmergės dailės mokyklos pastatą“ įgyvendinimui, kurio metu buvo numatytas mokyklos pastato bei ūkio pastato kapitalinis remontas. Paraiškoje bei finansavimo sutartyje nurodyta, kad pabaigus įgyvendinti projekto veiklas, pastatai tęstinėms veikloms vykdyti bus perduoti viešajai įstaigai Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centrui.

Atsižvelgiant į tai, kad Tolerancijos centre jau baigta sumontuoti biuro įranga, paruoštas sprendimo projektas, kuriame siūlyta perduoti VšĮ Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centrui rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausantį turtą (biuro įrangą), kurio įsigijimo vertė – 37 190 Eur, valdyti, naudoti ir disponuoti juo patikėjimo teise. Šiam sprendimui pritarta.

Ugniagesiai įsikurs Valų mokyklos pastate

Įgyvendinant rajono Savivaldybės tarybos 2015 m. gruodžio 17 d. sprendimą „Dėl pritarimo Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos 2016-2020 metų perspektyviam vystymo planui“, nuspręsta Savivaldybės priešgaisrinės tarnybos veiklą vykdyti buvusio Valų mokyklos pastato dalyje. Todėl Tarybos nariai pritarė galimybei įsigyti pagalbinio ūkio patalpas, esančias Žemaitkiemio seniūnijos Valų kaime, Santarvės g. 35.

Savivaldybės administracijos direktoriui pavesta organizuoti nurodyto turto pirkimą.

Vienas patalpas išnuomos, kitas parduos

Nuspręsta penkerių metų laikotarpiui viešo konkurso būdu išnuomoti rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausančias negyvenamąsias patalpas, esančias Kauno g. 16–4, kurių bendras plotas 74,07 kv. m, ir nustatyti 1 kv. m pradinį nuompinigių dydį – 0,99 Eur per mėnesį. Dėl šių patalpų nuomos vasario mėnesį į savivaldybės administraciją kreipėsi suinteresuotas asmuo. Taigi, siekiant užtikrinti efektyvų patalpų panaudojimą ir gauti papildomų pajamų, pritarta viešo nuomos konkurso organizavimui.

Netinkamais naudoti pripažinti savivaldybei nuosavybės teise priklausantys butai, esantys Siesikų seniūnijos Daugailių kaime ir Ukmergėje, Vilniaus gatvėje. Prieš beveik 55-erius metus įrengto buto Daugailių kaime bendras plotas – 35,61 kv. m, likutinė vertė – 6,72 Eur. Tų pačių 1964 metų statybos buto, esančio Vilniaus g. 85-1, plotas – 50,28 kv. m, likutinė vertė – 4 672,63 Eur. Apžiūros metu nustatyta, kad patalpos apleistos, arti avarinės būklės, todėl jos netinkamos nuomoti kaip savivaldybės ar socialinis būstas. Šiuos butus tikimasi parduoti, o gautas lėšas naudoti savivaldybės socialinio būsto plėtrai.

Apmokės kelionę į darbą

Praėjusių metų pabaigoje Savivaldybės taryba patvirtino Ukmergės rajono savivaldybės kvalifikuotų viešojo sektoriaus specialistų kelionės į darbą išlaidų kompensavimo tvarkos aprašą. Viename iš punktų numatytas specialistų, turinčių teisę į kompensaciją, sąrašas. Pagal jį teisę į kompensaciją turi: švietimo įstaigų pedagoginiai darbuotojai ir bibliotekininkai; sveikatos priežiūros įstaigų gydytojai, slaugytojai ir kiti asmens bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistai; kultūros įstaigų kultūros ir meno darbuotojai; socialinių paslaugų įstaigų socialiniai darbuotojai; savivaldybės administracijos tarnautojai. Nuo šių metų kovo 1 d. pradėjus įgyvendinti šį tvarkos aprašą paaiškėjo, kad kai kurie specialistai nepatenka į patvirtintą baigtinį sąrašą. Į jį nebuvo įtraukti socialinių darbuotojų padėjėjai, socialinių paslaugų įstaigų psichologai. Minėtas aprašo punktas papildytas įrašant ir socialinių paslaugų įstaigų socialinių paslaugų srities ir pedagoginius darbuotojus. Jų kelionės į darbą išlaidos kompensuojamos savivaldybės biudžeto lėšomis.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Baba :
    Tai jau balandis. Ar kompensavo kam nors kelionės išlaidas?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas