Susirinkusieji žavėjosi įtaigiai vaidinusiais aktoriais.

Žmonės

Juokimės į sveikatą…

Birutė GUDELIAUSKIENĖ

Apie Ukmergės rajono bendrijos „Bočiai“ sambūrio „Prie židinio“ renginius rašau ne pirmą sykį. Ir kaskart žaviuosi jo vadovės Zuzanos Stunžėnienės kūrybiškumu, mokėjimu suburti kolektyvą, įtraukti į jį naujus žmones, o svarbiausia – surasti, „iškapstyti“ mažai girdėtas, įdomias temas. Taip ir šį kartą.

Susirinkome į Kultūros centrą paminėti, kaip pažymėjo Z. Stunžėnienė, keletą progų – Lygiadienio, Gandro, Bičių bei artėjančios Juoko dienų. Tačiau pirmiausia gerais žodžiais ir tylos minute buvo pagerbtas ilgametės židinietės, vaidinusios beveik kiekviename spektaklyje, be galo nuoširdžios, paslaugios Zofijos Navalinskienės atminimas.

Spektakliui scenarijaus autorė ir režisierė pasinaudojo rašytojos Vytautės Žilinskaitės humoreskomis „Pasiūlymai“, „Nuomonės“ ir „Pas daktarą“. Šie trys kūriniai labai išmaniai buvo apjungti, pritaikyti šių dienų ir netgi mūsų miesto aktualijoms. Improvizacijos laisvė leido aktoriams savaip interpretuoti ir praplėsti V. Žilinskaitės siužetus. Žavėjomės labai įtaigiai vaidinančiais aktoriais – Bronislovu Kaseliu, Emilija Vaitkevičiene, Z. Stunžėniene, Juozu Stunžėnu bei naujai į kolektyvą įsijungusia Vida Gremžiene. O humoreskose kalbama, kad kiekvienas mūsų galime turėti savo nuomonę, į tuos pačius dalykus žiūrėti pagal savo supratimą, pabrėžiama, jog abejingumas visada buvo ir yra baisiausias žiaurumas.

Gausiai susirinkę renginio dalyviai šypsojosi klausydamiesi ansamblio „Sedula“ (vadovė Irena Grigienė) atliekamų dainų.

Na, o vėliau vyko anekdotų turas, kurio metu turėjo būti karūnuotas „Anekdotų karalius 2019“. Pernai šį titulą labai pelnytai iškovojo nenuilstantis anekdotų pasakotojas B. Kaselis. Nemažas pasakotojų būrelis susirinko ir šiemet. Ryškiai nuskambėjo telšiškės Aldonos Žukauskienės pasakojimas žemaitiškai, kurį ne visi aukštaičiai ir suprato, o visus sužavėjo E. Vaitkevičienės paporintas „Anekdotinis nuotykis“. Jos pasirodymą daug kartų nutraukė audringi plojimai. Vertinimo komisijai pirmininkavo bendrijos „Bočiai“ pirmininkas Algimantas Kacevičius, o tikroji vertintoja buvo gausi publika. Ji ir padėjo nuspręsti, jog „Anekdotų karalienės 2019“ titulas ir karūna atitenka E. Vaitkevičienei.

Renginio dalyviai porą valandų patyrė ,,juoko terapiją“, o sakoma, kad juoktis sveika, todėl visi liko dėkingi sambūrio „Prie židinio“ vadovei Z. Stunžėnienei bei jos nenuilstantiems aktoriams už suteiktą sveikatos dozę.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas