Kultūra

Jaunieji aktoriai ne tik vaidino, bet ir mokėsi

Arvydas PĖŠINA

Paskutinį kovo savaitgalį, iš karto po Tarptautinės teatro dienos, minimos kovo 27-ąją, Kultūros centre šeimininkavo jaunieji aktoriai – čia vyko jau 22-as vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „Nenuoramos“. Devyni kolektyvai iš įvairių šalies vietų ukmergiškiams, jų svečiams ir vieni kitiems parodė pačius įvairiausius spektaklius – nuo pasakų iki paauglių problemas nagrinėjančių pastatymų.

Festivalis prasidėjo dviejų Varnų, kurioms padėjo Pepė Ilgakojinė ir Nenuorama, pasirodymu. O visi vaikų ir jaunimo teatro studijos ,,Nykštukas“ aktoriai, supažindinę festivalio dalyvius ir žiūrovus su „Nenuoramų“ taisyk-lėmis, pakvietė žiūrėti spektak-lius. „Nykštukas“ festivaliui pristatė spektaklį-pasaką „Drąsuolis Peliukas“ (rež. Tamara Kvieskienė). Tai pasaka apie peliukus, besistengusius nepakliūti į katino nagus ar pelėdos snapą.

Pertraukose tarp spektaklių festivalio žiūrovai ir dalyviai žaidė „Nykštuko“ pasiūlytus žaidimus, šoko su liaudiškų šokių kolektyvo „Vilkmergė“ merginomis, klausėsi „Muzikos alėjos“ jaunųjų dainininkų atliekamų dainelių.

Koks gi teatrų festivalis be vaidybos pamokėlių? Jaunuosius aktorius meistriškumo mokė grupė „IMPRO 241“ ir jaunosios kartos aktoriai – Arnas Ašmonas bei Karolina Elžbieta Mikolajūnaitė.

Renginiai baigėsi aktorių ir žiūrovų „siautėjimu“: su „X Faktoriaus“ nugalėtoja, jaunimui gerai žinoma grupe „120“, o dalyviams – vakarone bei linksma diskoteka.

Rajono mero pavaduotoja Klavdija Stepanova aktorius apdovanojo padėkomis, jiems įteikti „Nenuoramų“ moliniai logotipai.

AUTORIAUS nuotraukos

Spektakliuose – ir temos apie paauglių problemas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas