Iš kairės – S. Kapačiauskaitė, L. Kalesinskaja ir V. Petrauskas XV specialiojoje vasaros žaidynių olimpiadoje.

Sportas

Iš Abu Dabio grįžo su apdovanojimais

Vilma BELAPETRAVIČIENĖ

Jasiuliškių socialinės globos namų užimtumo specialistė

Dvi savaites Lietuva stebėjo ir laukė gerų žinių iš Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Abu Dabyje, vykusios XV specialiosios vasaros žaidynių olimpiados. Tai – žmonių, turinčių intelekto sutrikimų olimpiada, kurioje dalyvavo 7,5 tūkstančio dalyvių iš 190 šalių. Lietuvai atstovavo 26 sportininkai iš įvairių Lietuvos vietovių, kurie varžėsi septyniose sporto šakose. Tai lengvosios atletikos, futbolo, plaukimo, sunkiosios atletikos, bočios, irklavimo ir stalo teniso. Į Lietuvą sportininkai parsivežė 28 medalius – 16 aukso, 8 sidabro ir 4 bronzos.

Džiugu, kad šioje olimpiadoje dalyvavo ir Jasiuliškių socialinės globos namų stalo teniso komanda, kuriai Abu Dabyje atstovavo Solventa Kapačiauskaitė ir Liucija Kalesinskaja, treniruojamos globos namų direktoriaus Viliaus Petrausko. Treniruotės nenuėjo veltui, mūsų komanda iš olimpiados grįžo ne tuščiomis. Sportininkės iškovojo tris medalius – vieną sidabro ir du bronzos. Solventa vienetų kovose laimėjo sidabrą, o porinėse su Liucija iškovojo bronzą.

Patirtus įspūdžius, matytus vaizdus Jungtinių Arabų Emyratuose ir iškovotus medalius grįžę sportininkai pristatė savo bend-ruomenei. Buvo įdomu žiūrėti ir klausytis pasakojimų iš pirmųjų lūpų.

Savo komandai linkime nenuleisti rankų, o aktyviai treniruotis ir ruoštis kitoms olimpinėms vasaros žaidynėms, kurios vyks 2023 metais Vokietijos sostinėje Berlyne.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas