Kriminalai, Naujausi

Būkite budrūs: sukčiai siunčia laiškus

Lietuvos policija socialiniam tinkle „Facebook“ įspėja gyventojus apie sukčių siunčiamus elektroninius pranešimus, kuriuose raginama spausti aktyvias nuorodas ir sumokėti įmokas arba susigrąžinti permokas, deklaruoti pajamas.

Tokius pranešimus žmonės gauna neva iš „Sodros“, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ar iš banko. Juose nurodoma, kad asmuo „turi atlikti tam tikrą veiksmą iki savaitės galo ir pasiimti savo 6 439 eurus pasinaudojus sistema“ bei pridedama nuoroda, kurią sukčiai ragina spausti.

Gyventojus dėl panašaus pobūdžio žinučių įspėjo ir VMI bei „Sodra“.

„Netikėkit, kad švenčių proga sukčiai, prisidengdami VMI vardu, jums staiga nei iš šio, nei iš to pervedė pinigų. Patariame į tokius laiškus nereaguoti ir net nesusimąsčius juos ištrinti. Saugokite savo asmeninius duomenis. Primename, kad permokas, pervestas Mokesčių inspekcijos, jūs gaunate tiesiai į savo banko sąskaitą. Ir nereikia jų „išsigryninti per savaitę“, kaip to prašo apsišaukėliai“, – rašoma VMI „Facebook“ paskyroje.

„Sodros“ išplatintame pranešime nurodoma: „Įtartiną laišką gavę gyventojai jo tikrumą gali patikrinti keliais būdais. Bet kuris į elektroninį paštą atsiųstas pranešimas taip pat atsiduria ir asmeninėje „Sodros“ paskyroje gyventojui arba draudėjui. Taip pat kilus įtarimų su mūsų specialistais galima susisiekti tel. 1883 ir pasitikslinti. Kviečiame gyventojus būti budriems ir neskubėti atidaryti nuorodų“.

Policija ragina būti atidiems ir neužkibti ant sukčių jauko. „Jei gavote tokias ar panašaus pobūdžio žinutes ar pranešimus, nespauskite nuorodų ir neatidarinėkite jų. Būtinai pasidalinkite ir su draugais“, – tokiu įrašu gyventojus įspėja Lietuvos policija.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas