Jaunieji atlikėjai ir S. Auglys.

Kultūra

Vilniečiai dovanojo koncertą

Ryto“ specialiosios mokyklos bendruomenė sulaukė svečių iš Vilniaus – koncertuoti atvyko kraštiečio Sauliaus Auglio sostinėje įsteigto Metodistų bažnyčios meno centro auklėtiniai Vincas, Vėjas ir dvyniai Benas bei Emilija. Juos lydėjo tėveliai, taip pat Metodistų bažnyčios pastorius Andre su žmona.

Ryto“ specialiosios mokyk-los laikinai direktorės pareigas einanti Violeta Markevičienė pasakojo, kad daug aplodismentų susilaukė Emilijos dainos, Beno ir Vinco atliekami kūriniai. Ypač visiems patiko, kai berniukai pradėjo groti mušamaisiais.

V. Markevičienė teigė, kad bendravimas prasidėjo tuomet, kai iš Jungtinių Amerikos Valstijų į Lietuvą atvykę misionieriai įsteigė Jungtinę metodistų bažnyčią bei kelis skyrius, tarp jų – ir Ukmergės. Kadangi šios bažnyčios tikslas – remti skurdžiai gyvenančius, senus žmones, neįgalius vaikus, bažnyčios steigėjai paprašė Ukmergės skyriaus narės Veronikos Stundžienės, kad ji rekomenduotų, kam reikėtų pagelbėti. Tuomet nutarta, kad tai galėtų būti tuometinio specialiojo ugdymo centro „Vyturėlis“ auklėtiniai. Nuo 2011 metų Jungtinė metodistų bažnyčia pradėjo remti šiuos vaikus. „Visus aštuonerius metus per Kalėdas kiekvienam vaikui, kurių yra šimtas, įteikiamos dovanėlės. Jomis rūpinosi Švedijos pastorė Vala – į Ukmergę buvo atvežami megzti rūbeliai, taip pat žaislai, higienos priemonės“, – sakė pašnekovė.

Į Ukmergę atvykdavo ir pastorius Andre. Kadangi jis vienas nespėja atlikti visų apeigų, Ukmergės skyrius buvo panaikintas, ta proga ir surengtas koncertėlis. Dvasininkai taip pat įteikė pinigų mokyklos auklėtinių edukacinėms išvykoms.

Renginyje dalyvavusi savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Ragelytė-Kraucevičienė svečiams nuoširdžiai padėkojo, įteikė atminimo dovanėles. Atvažiavusieji tuo buvo sužavėti, o Andre žmona sakė, kad bus stengiamasi ir toliau palaikyti ryšius.

Žinomas perkusininkas S. Auglys Vilniuje įsteigė Metodistų bažnyčios meno centrą turėdamas tikslą šviesti jaunimą, vaikus ir suaugusius, padėti nepasiturinčių šeimų vaikams siekti meno aukštumų, burti jaunimą į muzikos grupes, mokyti muzikos pagalba šlovinti Dievą, skaityti Bibliją.

Centre mokoma groti gitara, klavišiniais ir mušamaisiais instrumentais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas