Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Savivaldos rinkimai: merą rinksime po dviejų savaičių, daugiausia mandatų Taryboje turės konservatoriai

Sekmadienį vykusiuose rinkimuose buvo renkama Savivaldybės taryba, taip pat vyko tiesioginiai mero rinkimai. Ukmergės rajono savivaldybėje rinkimų teisę turėjo 31 379 rinkėjai (2015 m. vykusiuose rinkimuose jų skaičius siekė 33 458). Preliminariais duomenimis, balsuoti atėjo 47,4 proc. visų rinkėjų (praėjusiuose rinkimuose – 45,32 proc.).

 Savivaldybių tarybų ir tiesioginiuose mero rinkimuose 27 apylinkėse dalyvavo per 14 tūkst. rinkėjų. Savivaldybės tarybą iš jų paštu rinko 2 637 žmonės, merą – 2 674.

Kaip ir prieš ketverius metus pirmame rinkimų ture Ukmergės mero išrinkti nepavyko. Nė vienas iš devynių kandidatų nesurinko daugiau kaip pusės rinkėjų balsų, tad prireiks pakartotinio balsavimo. Kovo 17-ąją vyksiančiame antrame ture dėl mero posto varžysis Darbo partijos atstovas Rolandas Janickas bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Agnė Balčiūnienė.

Už R. Janicką balsavo 3 780 rinkėjų (25,41 proc. dalyvavusių rinkimuose). A. Balčiūnienė surinko 3 412 balsų (22,93 proc.).

Trečias pagal gautų balsų skaičių – visuomeninio rinkimų komiteto „Tavo Ukmergė“ kandidatas į merus Darius Varnas – už jį balsavo 2 979 (20,02 proc.) rinkėjų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į merus Romas Pivoras sulaukė 1 573 (10,57 proc.) rinkėjų palaikymo.

Už Lietuvos socialdemokratų partijos iškeltą kandidatą į merus Valdą Petronį balsavo 1 398 (9,4 proc.) rinkėjai.

Lietuvos centro partijos kandidatas į merus Eduardas Zeziulevičius surinko 387 (2,6 proc.) balsus.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio kandidatas Arnoldas Vilčinskas gavo 346 (2,33 proc.) balsus.

Partijos Tvarka ir teisingumas kandidatas į merus Julius Kazėnas surinko 296 (1,99 proc.) balsus.

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos iškeltas kandidatas į merus Gediminas Lapukas sulaukė 260 (1,75 proc.) rinkėjų palaikymo.

Negalutiniais duomenimis, daugiausia Tarybos nario mandatų –  šešis – iškovojo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatai. Ši politinė jėga surinko 3 226 pirmumo balsus. Po penkis savo atstovus Taryboje turės visuomeninis rinkimų komitetas „Tavo Ukmergė“ (gavo 2 613 pirmumo  balsų) ir Darbo partija (2 483 pirmumo balsai). Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (gavusi 2 247 pirmumo balsus) ir Lietuvos socialdemokratų partija (su 1 752 pirmumo balsais) Taryboje turės po keturis narius.

Kitos penkios savivaldos rinkimuose dalyvavusios partijos – Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Partija Tvarka ir teisingumas, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Lietuvos centro partija ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis – mandatų negavo.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Ne jis sprendza su kuo bus koalucija! O Partiju vadai, Vilnius.
  • Variantas :
    Vienintelis galimas pokyčių variantas, jeigu laimi Janickas ir sudaroma koalicija su Varnu ir valstiečiais, metant lauk konservus ir socdemonus. Tada gaunasi koalicija Tavo Ukmergė - 5, Darbo partija - 6, valstiečiai - 4, viso: 15. Stabili ir nauja jėga. Janickas meras, Varnas - admin.direktorius, Pivoras - vicemeras. Jeigu Janickas pareikš, kad sudarys tokią koaliciją, tada balsuoju už jį. Jeigu ne, tai nafik - už Agnę.
    • X :
      Neduokdie. Neduokdie. Uzdegsiu zvake, kad tik taip neatsitiktu. Amen Ukmergei tada. Marginalai su bebrais... tik ne tai. Prasau. Vel tikiu, kad nugales sveikas protas.
      • x*ui :
        Eik ir sau žvakę užsidek su tokiu mąstymu. Kartais tie bebrai ir marginalai daug daugiau nuveikia miestui, nei metų metus valdžią užėmę socdemonai arba konservai. Gyvi pavyzdžiai yra Kauno ir Šiaulių miestuose. Po pirmos kadencijos nušlavė visas partijas pirmuose turuose. Aš sakau, kad šis miestas sudarytas iš tamsių žmonių, nevertų kokybiško miesto, su geromis gatvėmis ir sutvarkytomis erdvėmis. Tokie žmonės verti tik tokio tilto, koks jis yra šį pavasarį.
  • Buvusių nebuna :
    Leiskim Janickui užbaigti pradėtus darbus, nes Balčiūnienė neužbaigs senų ir nepradės naujų. Toks yra konservatorių darbo stilius, tik liežuvių malti ir visus kritikuoti ir žeminti.
  • užduotis :
    Tai va užduotis kandidatams. Kas per dvi savaites sutvarko normaliai bent viena išrausta ukmergės gatvę, už ta ir balsuojam.
    • X :
      Arba kas zibuciu daugiau priskins..... tipines politiniu marginalu komitetu elektorato uzduotys. Kai mastymas siauras, kaip adatos smaigalys, tai daugiau ka veikt rajone, kaip tik eit su lopeta ir nesugalvoja. Uzduotis sekanties keturiems metams - ugdyti atsakinga, europietiskai mastancia, padoria ir protinga Ukmerges bendruomene. Rinkdami gebancius dirbti, suprantancius, kas yra savivalda (placiaja prasme) zmones ir netikedami nuvalkiotais pazadais duoti bet ka nemokamai, galime tiketis, kad turesim svytinti krasta. Taika.
      • x-ui :
        Ką čia su šitais beraščiais sukursi? Jei kažkas kažką bando sukurti, tuoj degradų-avinų banda išlaužo, sugadina. Tamsus rajonas ir toliau tamsėja. Mažai vilties
  • R :
    Karstos diskusijos.
  • Rinkejas :
    Jei janickas nori ka padaryt mieste turi su valstieciais eit i koalicija o ne su konservais. Pinigus skirsto ir dar kelis metus skirstys centrinej valdzioj esantys valstieciai.Bet janickas noredamas ramybes gali rinktis ne pinigus o agnyte
  • Jaunimui :
    Idomu kaip rode ir ka rode kad nieks nezino ir nemate :))
  • Anonimas :
    Tik už jaunimą, tik už Agnę. Seniai jau parodė ką moka
    • Anonimas :
      Tai ką moka labai gerai žino Šešuolių žmonės.
      • Noreason :
        Ar galima daugiau informacijos?
    • Nesvarbu :
      Tai ką moka,ką parodė prašom paviešinti-gal padėtų apsispręsti?
      • Anonimas :
        Kooperatyvo korteles skurstantiems! Nat kt.parduotuviu apart koooeratyvo nera! Geras savu biznis.
        • Noreason :
          Faktus turi įrodančius , kad tai Janickas įvedė? Jei taip, tai ne čia rašyk , o į prokuratūra.
          • Anonimas :
            Priedurni blet, o kas gi daugiau įvedė? Kas valdžioj tas ir taisykles nustato.
  • Juozas Daunys :
    Abu tikrai geri kandidatai i rajono merus. Taip pat sveikinu konservatorius ir rinkejus, nesusizavejusius politiniais bebrais.
  • Anonimas :
    Tikrai abu geri kandidatai i rajono merus, taip pat sveikinu konservatorius bei rinkejus, nesusizavejusius politiniais bebrais.
  • Nesvarbu :
    Ukmergės rajono savivaldybės tarybos ir mero rinkimai 2019 -https://www.youtube.com/watch?v=g9IAm8wCNIw
    • Nesvarbu :
      O kur įdomu dingo šis nesenai įkeltas video į "youtube',kur abu kandidatai prisistatė?Kodėl pašalintas???Kas ten gal buvo pažeistos kokios autorinės teisės,ar dar koks "forse majoras"įvyko,kad beveik po paros įkėlimo jis jau tapo nebepasiekiamas???Gal paaiškins įkėlusieji???Ar reik kelt hipotėzes kodėl jis buvo pašalintas???Juk jame nebuvo nieko nei už ,nei prieš už kažkurį tai kandidatą į merus,bet vat kodėltais jis tapo nebepasiekiamas masėms??? Kas gali atsakyti??? Ar reiks spėlioti?
  • + stebetojui :
    O aš siūlau paviešinti konkurso į PSPC vadovus visą medžiagą , juk ten buvo daug užglostyta, nuslėpta laukiant rinkimų. Bet dabar mes turime teisę žinoti apie jau dabar tarybos nario veiklą konkurso metu ???? Opozijai manau bus veiklos . Sekmės
  • stebėtojas :
    Konservatorius užjaučiu su tokiu laimėjimu. Pažiūrėkit koks jų šešetukas - 5 visiškai žali arba jau atitarnavę tarybos nariai :) Iš 6 konservatorių - 4 gydytojai , 1 iš jų bandė dokumentus tobulinti, galiauskai - praeitis . Su kuo Agnei dirbti ??? Su tokia komanda konservatoriai nori miestą valdyti :))) CHA
    • Anonimas :
      Misko broliai pades, ir ne tik ...
  • Anonimas :
    Tik Aš už konservatorius niekada,niekada...
  • Anonimas :
    Tai taip Ukmerge bus suarta, be gatvių, naujas projektas jau laukia centrą dar išrausti. Valio!!!
    • Šiaip. :
      Per vieną dieną miesto nesutvarkysi. O beje, kiekvienas žmogus turi savo nuomonę ir nereikia piršti savos.
  • Jule :
    Tik nenorėkit kitos Pinskes Ukmergei.Juk Širvintose vienvaldystė,nesiskaitymas ir įžūlumas.Darbus turi tik tie,kas su ja.Neišprotėkit siūlydami Agne.
  • "Mafuko" dukrelė :
    Kaip baisu. Juk ta Agnė-tuščiagarbė išsišokėlė, 90-ųjų "mafuko" banditėlio dukrelė. Bet iš kur Ukmergės balsuojantiems diedukams ir bobutėms tai žinot...
  • Anonimas :
    Tikras avigalvių rajonas. Negalėjau patikėti, kad tas klounas iš viso gavo balsų. Agnė dar kaip Agnė, turi būrį fanatiškų pakalikų, tai kaip ir aišku dėl ko praėjo. Bet tas ukvatininkas, - rajono gėda. Vienintelis tokių rezultatų paaiškinimas, tai kad savivaldybei ir jos įmonėms, seniūnijoms jis labai patogus. Kaip čia kažkas komentavo - "Gi geras žmogus", "Nekonfliktiškas". O tų darmajėdų armija tik didėja. Sudėjus jų gimines ir artimuosius, taip ir gaunasi. Prabalsavo, už savo žmogų. Kad tik niekas nesikeistų. Valio kraštiečiai. Ir toliau murkdysimės korupcijoje ir nekompetencijoje. Pagal tyrimus - mes dugne. https://jurgiokepure.lt/tyrimas/2018/ukmerges-rajono
    • Noreason :
      Kuris iš kandidatavusių buvo vertas labiau nei Janickas ar Balčiūnienė?
      • Anonimas :
        Apie Janicką jau pasakiau. Dėl Balčiūnienės, tai viskas gerai, bet po kokių 8 metų. Čia ne žaidimas. Čia ne selfių darymas. Čia miesto valdymas. Ir man nepatinka kad konservatoriai taip elgiasi. Turi patyrusių, rimtų kandidatų, bet primygtinai, dirbtinai mums kiša "jaunimą". Aš ne prieš jaunimą, bet aš prieš vaikų darželį. Kas ji tokia ir iš kur? Dirbo prieš tai kažkokiame savivaldybės skyriuje. Ką ji ten nuveikė, kokie pasiekimai? Kokie sugebėjimai valdyti žmonių komandą? Jau vien tas dalykas su PSPC konkursu, kuriame buvo bandyta sukčiauti. Juk tai konservatorių iniciatyva. Joks patyręs politikas neleistų tokių nesąmonių. Tai gal baikim vieną kartą.? Kas verti labiau. Tikrai - Pivoras, Varnas. Petronis būtų puikus vadovas, jeigu ne jo komerciniai interesai.
        • Anonimas :
          Kas verti labiau. Tikrai – Pivoras, Varnas. 🤤🤤 Jus pone prajuokinot, Pivoras-Varnas ,manau kad Varnas po 10 metu o gal ir ne
          • X :
            Varnas Ukmergei, kaip Zelenskis Ukrainai. Katastrofa. Lauktu lygiai tas pat tik regionu lygmeny. Negalima elgtis neatsakingai, zmones, mastykim nors truputi balsuodami. https://m.delfi.lt/uzsienyje/article.php?id=80492833
  • ok :
    Klausykit,Noreason.Norečiau jums pasakyti,kad niekas netiki tokiomis pasakomis,kokias čia sekat.Su bankrutuojančiomis imonemis yra viskas labai paprasta,kad ta firma ruošiasi bankrutuoti yra puikiausiai žinoma,o sutartis su bankrutuojančiomis firmomis yra sudaromos tam,kad vogti pinigus.Sudaroma sutartis,firmai duodami pinigai,firma duoda nemaža otkata,kiek padirbusi(del vaizdo),ji bankrutuoja.Pinigai pasidalinti,vidury miesto-žvyrkelis ir kaltu nera.O dar,tokios sutartis yra sudarinejamos su garantijomis,kad bankrutavus firmai,užsakovas atgautu pinigus arba bent jau didesne ju dali.Bet kaip matau,šiam kaimui tokios sutartys negalioja.O kita kandidate,tai juk ji ne tik priklauso tai pačiai partijai,kaip ir visos Lietuvos nelaime-Lansbergiai,jos net tautybe yra ta pati.Atsipeikekit.
    • Noreason :
      Gal taip ir yra, bet tai čia kaltas ne meras, reikia normalios komandos kuri nesirašytų su tokiom įmonėm sutarčių. Vien kitu meru situacija nesikeis, reikia visa chebra keisti iš tos įstaigos
      • Noreason :
        Galima daug diskutuoti , bet tai tuščios šnekos. Norint , kad kažkas keistųsi reikia žmonių, naujų žmonių. Sutinku, kad daug neteisybės ir daug kvailų sprendimų.. ir su šiušklėm , ir su keliais, ir su soc.biuleteniais ir t.t. tačiau nei naujas meras ar merienė nepakeis . Taryboje metai iš metų tie patys žmonės. O mes, kurie čia diskutuojame, nei vienas nepretenduojame ir net negalvojame turbūt..
        • X :
          👏👏👏👏👏👏👏
      • Anonimas :
        O kas keis? Savi visi.
      • Anonimas :
        Normali komanda? Tai turi! Visi savi. Ko dar noret!
  • Noreason :
    Manau abu kandidatai yra tinkami antram turui. Dėl gatvių ir kitų numatytų , pradėtų ir nebgaitų darbų tai nereikia kaltinti mero.čia yra visos savivaldybės , atsakingų žmonių už pasrašomas sutartis su įmonėmės, kurios po pinigų pasisavinimo dingsta, kaip kad buvo mūsų atveju už infrastruktūros gerinimo darbus įmonė bankrutavo, ko pasekoje kelio remonto darbai stojo. turim laiko dvi savaites pagalvoti ir nuspręsti už ką balsuoti iš šių dvejų kandidatų. P.S. Ant Pinskuvienės irgi važiavo , tačiau kaip matome su Širvintomis tvarkosi puikiai, ir šiemet išrinko į meres be pakartotinių rinkimų
  • X -ui :
    X-ui Gaila, bet tas durnių skaičius geroo00kai didesnis ...
  • X :
    Yra viena labai gera zinia, dabar bent jau tiksliai zinome, kad Ukmergeje gyvena 2979 durniai. O visa kita liks po senovei.
    • x ui :
      gal esi ekstrasensas jei tiksliai zinai o man atrodo kad tik durnius tiksliai zino o tu pats pripzinai
      • beraščiui :
        Kas gi gali keistis rajone, jeigu jį sudaro tokie beraščiai, kaip tu. Net sakinio nesugebi suregzti, taip pat ir protauji...
  • Nu jo :
    Tik ne Janickas! Gana jau isartos ir likimo valiai paliktos Ukmerges! STOP miesto gatviu arimui!
    • Anonimas :
      tik Janickas
      • Geresė blogybė :
        Iš dviejų blogybių geriau jau rinktis geresnę-Janicką. Tik ne tą sociopatę kutvelą
        • Anonimas :
          Tikrai taip

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas