Kultūra

Rajono kolektyvai koncertavo žiūrovų pilnutėlei salei

Arvydas PĖŠINA

Gausus būrys žiūrovų rinkosi į Kultūros centrą, kur jau 26 kartą buvo surengta liaudiškos muzikos šventė „Grok, armonika“. 11 rajono kolektyvų į renginį subūrė daugiau kaip 100 muzikantų ir dainininkų. Susirinkusiems jie pristatė, ką moka geriausio, o žiūrovai plojimais rinko kolektyvus, kuriems turėjo atitekti prizai. Plojimų klausėsi ir saviveiklininkus pristatinėjo nuolatinės šventės vedėjos Dėdienytė (Rasa Graužinienė) ir Agotėlė (Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė).

Pirmieji pasirodė Želvos armonikieriai (vad. Vaclovas Butkus), juos pakeitė „Intermezzo“ (vad. Edvardas Ratautas) iš Veprių. Valų armonikieriai Albinas Tamošiūnas ir Tadas Džiautas smagias melodijas traukė vienas po kito, o ukmergiškių folkloro kolektyvas „Pyniava“ (vad. V. Mulevičiūtė-Sabaliauskienė) ne tik dainavo, bet ir pakvietė žiūrovus šokti. Bene gausiausią kolektyvą pristatė Varinės bendruomenė (vad. Marius Mikučionis), gausus dalyvių buvo ir Vidiškių kolektyvas „Volungė“ (vad. Stasė Navickienė), kuriuos pakeitė sližiškių „Siemanys“ (vad. Stasė Novikienė). Partizanų dainas traukė Siesikų „Vieversa“ (vad. Mindaugas Grainys), antrą kolektyvą pristatė ir Želva – „Želvelę“ (vad. V. Butkus). Gausių plojimų sulaukė jaunimas iš Taujėnų „Ratatitos“ (vad. Nijolė Janulienė), o koncertą baigė Deltuvos „Magaryčios“ (vad. Kazimieras Piestinis).

Šventės vedėjos Dėdienytė ir Agotėlė, pristatydamos kolektyvus, pokštavo, juos apdovanojo lentelėmis, ant kurių buvo išdėlioti pjaustyti lašinukai, svogūniukai ir duonytė. Lašiniais bei česnakais apdovanoti ir mįsles atspėjusieji žiūrovai.

Šventės pabaigoje daugiausia plojimų sulaukę kolektyvai buvo pagerbti prizais. Kultūros centro įsteigtas 100 eurų prizas įteiktas Siesikų „Vieversai“. Laikraščio „Gimtoji žemė“ 6 mėnesių prenumeratą išsivežė Taujėnų „Ratatita“, 3 mėnesių „Ukmergės žinių“ prenumeratą – „Želvos armonikieriai“.

Kad kitų metų „Grok, armonikos“ laukimas neprailgtų, žiūrovai padainavo kartu su „Magaryčiomis“.

AUTORIAUS nuotraukos

Želvos“ armonikieriai.

Jaunieji Taujėnų saviveiklininkai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas