Aktualijos, Naujausi

Nacionalinis diktantas: Ateik, rašyk, išsaugok

Visi lietuvių kalbos mylėtojai kovo 8 dieną, penktadienį, 11 valandą, kviečiami dalyvauti Nacio-nalinio diktanto atrankiniame ture, kuris vyks rajono savivaldybės salėje (Kęstučio a. 3, Ukmergė). Diktantas bus transliuojamas per LRT radiją ir internetu.

Dvyliktą kartą šalyje rengiamas Nacionalinis diktantas ‒ tarptautinis suaugusiųjų ir moksleivių raštingumą skatinantis konkursas. Pagrindinis jo organizatorių tikslas – paskatinti žmones didžiuotis unikalia lietuvių kalba, kalbėti ir rašyti ja taisyklingai.

Pageidaujantys rašyti diktantą gali registruotis el. p. d.ivaskeviciene@ukmerge.lt, savivaldybės administracijos 35 kabinete arba tel. 60 309, 8 682 35 763 (Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Dalia Ivaškevičienė). Diktantą rašyti galės ir neužsiregistravusieji, tačiau išankstinė registracija darbo grupei, organizuojančiai Nacio-nalinio diktanto rašymą, padeda sklandžiau dirbti.

Taip pat tradiciškai diktantą bus galima rašyti mokyklose, bibliotekose, darbo vietose. Įmonės ir organizacijos, mokyklos, kurių atstovai planuoja rašyti diktantą vietoje, prašomos registruotis el. adresu diktantas@diktantas.lt .

Diktantą galima rašyti ir namuose, o parašytą tekstą organizatoriams išsiųsti paštu: Nacionalinio diktanto konkursui, AB Lietuvos paštas, J. Jasinskio g. 16, 03500 Vilnius. Rašiusieji savarankiškai negali konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo.

Nacionalinio diktanto konkurse negali dalyvauti lituanistai. Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio kategorijose.

Geriausiai parašiusieji apie konkurso rezultatus bus informuoti asmeniškai. Organizatoriai primena, kad dėl didelio dalyvaujančiųjų kiekio į finalą atrenkami tik geriausi darbai – mokytojų komisija darbus tikrina tik iki 5–6 klaidos. Todėl parašytą diktantą siūloma nusifotografuoti – taip visi turės galimybę iškart sužinoti savo rezultatą, kai tik bus paskelbtas originalus tekstas. Diktanto tekstas bus skelbiamas www.diktantas.lt bei www.vlkk.lt . Taip pat bus paskelbti ir visi rašybos bei skyrybos variantai.

Daugiau informacijos www.diktantas.lt

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • nida :
    Eisiu rašyti būtinai. Taip minėsiu moters ir kalbos be klaidų dieną...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas