cof

Žmonės

Moteriškas protų mūšis Šventupėje

Genė VAITKŪNIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Šventupės kaimo padalinio vyresnioji bibliotekininkė

Vieną iš pavasario dienų Šventupės kaimo bendruomenės moterys nutarė pabūti kartu – gurkšnojant arbatą ir ragaujant savo keptus pyragus pabendrauti, pasiklausyti romantiškų dainų. Tądien buvo minėtos kelios progos – Tarptautinė moterų, Lietuvių kalbos bei Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos. Taigi, moterys buvo pakviestos į protų mūšį „Moki žodį – žinai kelią“.

Tai buvo visai nauja patirtis, kelianti nerimą organizatorėms (bibliotekos ir kultūros skyriaus darbuotojoms), ar moterys nepabūgs ir susirinks, ar sugebės atsakyti į sudėtingus klausimus, ar neapsijuoks.

Laimei – viskas pavyko geriau, negu tikėjomės. Dalyvių susirinko daug, sudarėme 4 komandas. Moterys sugalvojo šmaikščius pavadinimus: „Ladys, bet ne pop“, „Sugrįžk į jaunystę“, „Mes ir jie“ (prie šios komandos prisijungė seniūnas ir seniūnaitis) ir „Žavingosios“.

Prieš žaidimą visus pasveikino Vidiškių seniūnas Virgilijus Štaras ir bendruomenės pirmininkas Vytautas Marčauskas.

Protų mūšio klausimai buvo labai moteriški, nesudėtingi, linksmi. O atsakymai – ir tikslūs, ir šmaikštūs, ir netikėti.

Pertraukėlių metu, kol buvo skaičiuojami rezultatai, romantiškomis dainomis susirinkusiuosius žavėjo Daivos ir Kazimiero Šermukšnių duetas.

Pasibaigus žaidimui K. Šermukšnis pakvietė prisiminti Kovo 11-ąją. Skambėjo patriotiškos dainos, eilės, skirtos Lietuvai.

Suskaičiavus protų mūšio rezultatus paaiškėjo, kad nugalėjo „Žavingosios“. Tačiau laimėtojomis jautėmės visos – renginys pavyko ir patiko, nutarėme, kad rudenį vėl susirinksime.

Po rimtosios renginio dalies, klausydamos dar vieno svečio – Genadijaus – dainų, kėlėme taures šampano (bendruomenės ir seniūno dovana), gurkšnojome arbatą, vaišinomės Jadzios Mažuolienės keptais pyragais, kitais saldumynais ir dar ilgai moteriškai plepėjome.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas