G. Kacevičius.

Aktualijos

Laimėjo Valstybinės ligonių kasos vadovo konkursą

Valstybinės ligonių kasos (VLK) vadovo konkursą laimėjo 60 metų Gintaras Kacevičius. Buvęs ukmergiškis iki šiol ėjo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vyriausiojo patarėjo pareigas.

Kaip skelbiama SAM pranešime, gydytojo profesinę kvalifikaciją biomedicinos mokslų srityje įgijęs G. Kacevičius dirbo gydytoju bei ambulatorijos vedėju, dalyvavo įgyvendinant įvairius tarptautinius projektus. Taip pat jis vadovavo Vilniaus teritorinei ligonių kasai, buvo VLK departamento vadovas, laikinai vykdė VLK direktoriaus funkcijas. Šiuo metu taip pat yra ES Dvynių projekto „Parama įgyvendinant privalomojo sveikatos draudimo sistemą Azerbaidžane“ konsultantas privalomojo sveikatos draudimo įdiegimo klausimais.

G. Kacevičius vadovauti VLK bus paskirtas iš specialiųjų tarnybų gavus informaciją, patvirtinančią jo patikimumą eiti įstaigos vadovo pareigas.

Nuolatinio VLK vadovo klausimas sprendžiamas nuo 2014-ųjų, kai nuo pareigų po tuomet nepalankaus teismo sprendimo piktnaudžiavimo byloje buvo nušalintas ilgametis ligonių kasų vadovas Algis Sasnauskas. Užsitęsus teisminiams procesams, buvo skiriami laikini vadovai, pirmasis jų buvo G. Kacevičius.

2017-aisiais VLK direktoriaus konkursą buvo laimėjusi taip pat ukmergiškė Jūratė Sabalienė, tačiau pernai A. Sasnauskas buvo išteisintas ir gegužės pabaigoje grąžintas į vadovus, J. Sabalienė perkelta į kitas pareigas. Liepą A. Sasnauskas vėl atleistas, įstaigai laikinai iki šiol vadovavo direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Zaksas.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Kacevičius :
    Nesuprantu, kodėl rašote "buvęs", juk Ukmergėje gyvenu, tik į darbą važiuoju į Vilnių :)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas