Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Kultūra

Ketina atgaivinti muzikos festivalį

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas pasirašė įsakymą, kuriuo skirta 7 tūkst. Eur muzikos festivaliui „Rockmergė“ organizuoti.

Šeimoms, jaunimui ir vaikams skirtą renginį liepos 19-21 dienomis organizuos jaunimo muzikos klubas „Rockmergė“. Festivalis vyks Šventupės kempinge.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo muzikai neabejingus žmones vienijančio jaunimo muzikos klubo „Rockmergė“ prezidentas Kasparas Ramonas, pirmieji festivaliai Ukmergėje surengti 1995 ir 1997 metais. Pagrindinis jų organizatorius buvo ukmergiškis Tomas Krivickas-Psichas su bendraminčiais.

Pasak K. Ramono, „Rockmergės“ festivalis buvo vienas iš pirmųjų tokio pobūdžio renginių ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

Apie tai, kad reikėtų atgaivinti festivalį, svarstėme daug metų. Praėjusiais metais mūsų mintys ėmė materializuotis. Subūrėme komandą, kurioje ne tik jaunimo muzikos klubo „Rockmergė“ atstovai, bet ir mūsų bičiuliai. Prisidėti prie organizavimo mielai sutiko ir T. Krivickas-Psichas, nors jis dabar ir negyvena Lietuvoje. Pradėjome lėšų paieškas, kreipėmės į Ukmergės savivaldybės tarybą, teikėme paraišką Kultūros tarybai, kvietėme grupes. Dabar jau ryškėja festivalio kontūrai“, – sakė K. Ramonas.

Renginio organizatoriai viliasi, jog jame koncertuos bent 17 grupių. Kai kurios jų dabar aktyviai jau nekoncertuoja, tačiau susiburs būtent šiam renginiui. Galbūt atvyks ir kitų atlikėjų, dalyvavusiems pirmuosiuose festivaliuose ir jaučiančių jiems nostalgiją.

K. Ramonas mano, kad į tris dienas truksiantį festivalį atvyks ne tik ukmergiškiai, kitų Lietuvos vietovių gyventojai. Laukiama į renginį grįžtančių emigravusių tautiečių.

Festivalio rengėjai tikisi, jog prie renginio sėkmės prisidės ir jam organizuoti pasirinkta vieta. Praėjusią vasarą Šventupės kempinge vilniečiai organizavo didelio pasisekimo sulaukusį elektroninės muzikos festivalį „Funikulierius“. Jis turėtų vykti ir šiais metais. K. Ramonas prasitarė, jog puoselėjama mintis, jog tradiciniu galėtų tapti ir atgaivintas „Rockmergės“ festivalis.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • zero :
    Electric Wizard kvieskit!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas