R, Janickas balsavo kartu su žmona ir jaunėle dukra Lolita.

Aktualijos, Naujausi

Kandidatų į merus stiprybė – šeimų palaikymas

Loreta EŽERSKYTĖ

Politikai, valdžios žmonės dalyvauja įvairiuose renginiuose, jų portretai šmėžuoja žinia-sklaidos puslapiuose, tad juos pažįsta dauguma rajono gyventojų. Pasirinkę viešo asmens gyvenimą, jie netgi nori būti matomi, girdimi. Tokia jau politikų dalia. Tuo tarpu jų sutuoktiniai, vaikai neretai yra linkę likti nežinomi. Daugeliui jų viešumas yra ne itin maloni pareiga, netgi našta. Jei tik įmanoma, jie stengiasi likti nuošalyje.

Ne išimtis – ir kandidatavusių į rajono savivaldybės merus Rolando Janicko ir Agnės Balčiūnienės šeimų nariai. Tačiau būtent namiškiai, jų palaikymas ir supratimas į politiką pasukusiems asmenims yra tvirčiausia atrama…

Sutiksiu dalintis su rajono žmonėmis…“

R. Janickas su šeima – žmona Jolanta bei vaikais – balsuoja Taujėnuose. Kai prieš antrą rinkimų turą su kandidatu į merus tarėmės susitikti balsavimo apylinkėje, jis paaiškino, jog tradiciškai balsuoti atvyks iš bažnyčios.

Kaip ir buvo sutarta, 11 valandą prie Kultūros namų atriedėjo R. Janicko vairuojamas „VW Passat“. Išlipęs iš automobilio taujėniškis juokavo, jog vieną šventadienio pareigą jau atliko – išklausė šv. Mišių, jose atgiedojo, dabar atliks ir pilietinę pareigą.

Kartu su juo balsuoti atvyko tik žmona ir jauniausioji dukra Lolita.

Dukra Silvija ištekėjo, gyvena Vilniuje, jos gyvenamoji vieta deklaruota ten. Sūnus Arvidas naktį budėjo, tad balsuos vėliau. Kartu su mumis gyvenanti mama balsavo namuose – jai pagal amžių tai galima“, – pasakojo politikas.

Paklausta, ar sunku buvo pasirinkti, kuriam kandidatui skirti savo balsą, J. Janickienė šypsojosi: „Pasirinkti nebuvo sunku. Mes visada palaikome Rolandą, pritariame jo pasirinkimui. Jei jį ir vėl išrinktų meru, sutiksiu savo vyru dar ketverius metus dalintis su visais rajono žmonėmis…“

Per ketverius kadencijos metus Janickų šeima labai gerai pajuto, ką reiškia, kai vyras ir tėtis užima atsakingas pareigas. Negana to, kad neretai jis iš darbo grįžta vėlų vakarą, jam neretai dirbti tenka ir savaitgaliais, per šventes.

Nors ir užsiėmęs, pavargęs, bet grįžęs į namus jis stengiasi mums būti rūpestingas tėtis ir vyras, užkrėsti gera nuotaika. Mes namuose nematome jo pikto, mums jis neužkrauna savo rūpesčių…“ – kalbėjo politiko žmona, ant savo pečių laikanti didžiąją buities darbų naštą.

Moteris patikino, kad ketveri valdžioje praleisti metai jos sutuoktinio tikrai nesugadino – vyras išliko toks pat užjaučiantis, nuoširdus, atviras.

Beje, tą patį išgirdome ir pakalbinę balsuoti atėjusius taujėniškius. Ne vienas sakė, jog Taujėnuose daugeliui politikas buvo ir yra visų pirma Rolandas.

Pareigos jo nepakeitė. Koks buvo paprastas, toks ir liko…“ – tvirtino keli sutikti žmonės.

Šalia – supratingas vyras“

Į mero postą kandidatavusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė Agnė Balčiūnienė su šeima – vyru Irtautu ir septynmečiais dvyniais Žemyna ir Jogaila – gyvena Leonpolyje, tad balsuoja Dainavos rinkimų apylinkėje. Susitikti sutariame po vidurdienio, kai visi išsimiegos, kartu papusryčiaus ir susiruoš. Į rinkimus paprastai vyksta visa šeima. Taip buvo ir sekmadienį.

Abu su vyru esame pakankamai užsiėmę, abu turime pomėgių, pareigų. Norėdami viską suspėti, laiką planuojame. Kai tik galime, visą laisvą nuo darbo laiką stengiamės skirti šeimai ir namams. Tuo labiau kad auginame dvynius. Vaikai dar pakankamai nedideli, kad juos paliktume vienus…“ – sakė politikė.

A. Balčiūnienės vyras Irtautas – policijos pareigūnas, jo darbo valandos prasideda ryte ne nuo 8 ir nesibaigia po pietų 17 valandą.

Kartais aš vaikams būnu mama ir tėtis, kartais žmonai tenka vienai jais rūpintis“, – prisipažįsta I. Balčiūnas ir patikina, jog abu sutuoktiniai puikiai supranta vienas kitą, stengiasi prireikus pavaduoti ir dėl to nepriekaištauja.

Pasak Agnės, kai tik gimė dvyniai, abu su vyru suvokė, jog vaikai vienodai abiejų, kartu juos augins, jais rūpinsis.

Nors pareigas ir dalijasi, tačiau dukrą ir sūnų į mokyklą ryte visada veža mama. Taip pat ji dažniausiai padeda ruošti pamokas.

Balčiūnų atžalos puikiai žino, jog jų mama yra politikė, siekia rajono mero posto. Tiesą sakant, nei Žemyna, nei Jogaila tuo labai nesidžiaugia. Vaikai prisipažįsta, jog jie labiausiai norėtų, kad mama visą laiką galėtų skirti tik jiems.

Tai girdėdami tėvai juokiasi – aišku, visų vaikų svajonė, kad tėvams nereikėtų dirbti, visi galėtų laiką smagiai leisti namuose.

Džiaugiuosi, kad galiu daryti tai, kas labiausiai man artima, kur matau didžiausią prasmę. Kol vaikai maži, visas pareigas suderinti nėra lengva. Tačiau kai šalia yra supratingas ir palaikantis vyras, viskas įmanoma…“ – šypsojosi politikė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Rita :
    Puikus meras. Pasisekė Ukmergei. Pagarba jūsų šeimai!
    • Nesutinku. :
      Taip, puikus žmogus, šaunus vyras, tėvas. Bet niekam tikęs politikas, prastas strategas ir lyderis. Visiškai vidutiniškas meras. Pasiteisinimų specialistas.
  • X :
    Sėkmės, Rolandai. Nepasiduok ir eik į priekį. Tu mūsų meras.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas