Redakcijos nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergiškiai jau renka naują rajono valdžią

Vasario 27-ąją prasidėjo išankstinis balsavimas Ukmergės rajono savivaldybės pastate ir balsavimas specialiuose punktuose. Savivaldybėje iš anksto balsuoti renkant savivaldybių tarybas ir merą taip pat bus galima ir vasario 28 dieną, ketvirtadienį. Abi dienas balsavimas vyksta nuo 8 iki 20 valandos. Balsavimas specialiuose punktuose vyksta trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį. Kovo 1 ir 2 dienomis, penktadienį ir šeštadienį, rinkėjai galės savo balsą atiduoti namuose.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai mero rinkimai vyks sekmadienį, kovo 3 dieną, nuo 7 iki 20 valandos. Tądien Ukmergės rajono gyventojai balsuos 27 rinkimų apylinkėse, į sąrašus iš viso įrašyta 31 364 rinkėjai.

Ukmergės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Odeta Mackevičienė „Gimtajai žemei“ sakė, kad balsuoti iš anksto rajono savivaldybės pastate gali visi asmenys, kurie rinkimų dieną – sekmadienį, kovo 3-ąją, – negalės atvykti balsuoti į savo rinkimų apylinkę. Balsuojant būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Pirmininkė pabrėžė, jog balsuojantiems iš anksto bus suteikta teisė atiduoti savo balsą už kandidatą į merus ir kandidatų į savivaldybės tarybas sąrašus, kurie yra iškelti rinkėjų deklaruotoje gyvenamojoje vietoje.

Trečiadienį prasidėjo ir balsavimas specialiuose punktuose. Pasak O. Mackevičienės, jų mūsų rajone yra du – Jasiuliškių socialinės globos namuose ir VšĮ Ukmergės ligoninėje.

 „Rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės ar amžiaus yra sveikatos priežiūros (išskyrus ambulatorines), socialinės rūpybos ar globos įstaigose ir todėl negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę, balsuoti gali specialiuose punktuose. Balsavimas Jasiuliškių socialinės globos namuose vyks vasario 27-ąją, 9-15 valandomis, Ukmergės ligoninėje – vasario 27 ir 28 dienomis, nuo 10 iki 14 valandos. Naujovė šiuose rinkimuose yra tai, kad balsavimą specialiuose punktuose organizuoja ne paštas, o rinkimų apylinkės“, – paaiškino O. Mackevičienė.

Rinkėjai, kurie įrašyti į namuose balsuojančių rinkėjų sąrašą, kovo 1 ir 2 dienomis galės balsuoti namuose.

Pageidavimą savo balsą atiduoti namuose yra pateikę 8 636 rajono rinkėjai. Balsuoti namuose gali neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, sukakę 70 metų ir vyresni rinkėjai, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę, yra pateikę Vyriausiosios rinkimų komisijos nustatytos formos rinkėjo prašymą balsuoti namuose ir yra įrašyti į namuose balsuojančių rinkėjų sąrašus.

Rinkimų teisę turi Lietuvos Respublikos piliečiai, kuriems rinkimų dieną yra sukakę 18 metų. Rinkimuose negali dalyvauti piliečiai, kurie teismo pripažinti neveiksniais.

Praėjusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose, kurie vyko 2015 metų kovo 1 dieną, Ukmergės rajone buvo 33 369 rinkimų teisę turintys piliečiai. 2011 metų vasario 27 dieną vykusiuose savivaldos rinkimuose teisę rinkti rajono valdžią turėjo 35 975 ukmergiškiai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas