Asociatyvi freeimages.com nuotr.

Aktualijos

Mokesčius iš užsienio galima susigrąžinti

Daugelyje užsienio šalių mokestiniai metai prasideda sausio 1 d. Specialistai teigia, kad tai reiškia, jog užsienyje dirbę ir į Lietuvą grįžę tautiečiai jau gali kreiptis dėl mokesčių grąžinimo. Priklausomai nuo šalies, mokesčius galima susigrąžinti net už 4-5 praėjusius metus, todėl praeityje svetur dirbę lietuviai turėtų suskubti. Nespėjus laiku užpildyti mokestinės deklaracijos ir suėjus senaties terminui, atgauti savo pinigus nebus galimybės.

Galima kreiptis ir susigrąžinti iš užsienio permokėtus pajamų mokesčius nuo metų pradžios. Išimtis yra Jungtinė Karalystė, kurioje mokesčių sezonas prasideda balandžio 6 dieną.

Anot ekspertų, nors į Lietuvą grįžtančių emigrantų skaičius auga, tačiau didelė dalis tautiečių vis dar yra klaidingai įsitikinę, kad susigrąžinti mokesčius iš užsienio yra nelegalu, ar kad juos susigrąžinus atsiras prievolė mokesčius susimokėti Lietuvoje. Specialistai teigia, kad mokesčių grąžinimas yra visiškai legalus ir net privalomas procesas. Lietuva su užsienio valstybėmis yra pasirašiusi dvigubo neapmokestinimo sutartis, ir tai reiškia, kad susigrąžinus mokesčius iš kitos šalies, Lietuvoje neatsiras jokių papildomų mokestinių įsipareigojimų.

Prieš pradedant mokesčių grąžinimo procedūrą svarbiausia yra pasirūpinti reikiamais dokumentais. Kokie dokumentai yra reikalingi, priklauso nuo užsienio šalies, kurioje buvo dirbta, tačiau dažniausiai yra reikalingos formos, kuriose pateikiama informacija apie darbuotojo gautas pajamas ir sumokėtus mokesčius. Taip pat gali prireikti ir kitų dokumentų, todėl dar prieš pradedant dirbti svetur yra rekomenduojama saugoti gaunamus algalapius, formas ir darbdavio paskaičiavimus.

Paprastai mokesčius iš užsienio šalių galima susigrąžinti už 4-5 praėjusius metus. Jeigu dirbta Norvegijoje, Vokietijoje, Airijoje, mokesčius dabar galima susigrąžinti už laikotarpį nuo 2015 m. Tuo tarpu iš Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, Danijos ir Austrijos mokesčiai gali sugrįžti už laikotarpį nuo 2014 m.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Aciu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas