Renginio metu nuaidėjo ir patrankos šūvis.

Aktualijos, Naujausi

Mažėjant policijos pareigūnų, darbo kokybė išlieka

Praėjusią savaitę rajono Policijos komisariate vyko renginys, kurio metu pristatyti šios įstaigos praėjusių metų darbo rezultatai. Taip pat paminėtas ir rajono Policijos komisariato darbuotojų persikėlimo į naują pastatą dešimtmetis. Renginyje dalyvavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Saulius Gagas, rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas, seniūnijų seniūnai, prokuratūros, kitų įstaigų atstovai, dabartiniai policijos pareigūnai ir veteranai.

Rezultatus pristatė vadovai

Veiklos rezultatus pristatė rajono Policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas, Veiklos skyriaus viršininkė Inga Malinauskienė bei Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus.

Praėjusiais metais Ukmergės rajone įvykdytos 573 nusikalstamos veikos, tai yra 13 veikų daugiau nei 2017-aisiais. Dažniausiai ikiteisminiai tyrimai buvo pradėti dėl vagysčių – 127, smurto artimoje aplinkoje – 124, girtų vairuotojų vairavimo – 106.

2018 metais rajono policijos komisariate gautas 9 531 pranešimas. Buvo surašyti 5 957 administracinių nusižengimų protokolai (2017 m. – 4 294 protokolai). Daugiausia administracinių nusižengimų nustatyta Vidiškių (201), Pabaisko (132) ir Deltuvos seniūnijose (114).

Beveik pusė darbuotojų – moterys

Per renginį pastebėta, kad policijos struktūra per pastaruosius metus buvo reorganizuojama, darbuotojų mažėjo. Šiuo metu policijos komisariate dirba 80 žmonių. Kaip sakė S. Kazlauskas, iš jų 41 proc. – moterys. „Šiuo atžvilgiu galėtume būti pavyzdžiu kai kurioms įstaigoms“, – teigė komisariato viršininkas.

I. Malinauskienė kalbėjo, jog nuo 2016 metų Veiklos skyriaus pareigūnai dirba teritoriniu principu. „Ukmergės miestas bei rajonas suskirstytas į tris dalis, kiekvieną teritoriją aptarnauja grupė policijos darbuotojų, kuriems vadovauja paskirtas vyresnysis tyrėjas su 8 pavaldžiais pareigūnais. Vienos grupės policininkai pernai reagavo vidutiniškai į 276 įvykius, išnagrinėjo 570 pareiškimų, skundų, atliko 138 ikiteisminius tyrimus, taip pat administracines teisenas ir surašė 401 administracinio nusižengimo protokolą. Taip pat kontroliavo 122 probuojamus, rizikos asmenis, tuos, kuriems skirtos kardomosios priemonės. Patikrinta 123 rajono gyventojų ginklų laikymo sąlygos, buvo vykdomos kitos užduotys“, – sakė pranešėja.

S. Kazlauskas pasidžiaugė, kad pareigūnams labai padeda Ukmergėje esančios 49 vaizdo stebėjimo kameros, kurios įrengtos 17-oje miesto vietų. Šios įrangos dėka lengviau išaiškinamos nusikalstamos veikos, administraciniai nusižengimai.

Pabrėžė kolektyvo bendruomeniškumą

Pareigūnus pasveikinęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas S. Gagas pažymėjo ne tik gerą rajono policininkų darbą, bet ir pabrėžė, jog bendradarbiavimas tarp rajono savivaldos, policijos ir kitų teisėsaugos institucijų yra pavyzdinis, kai bendromis jėgomis pasiekiama aukštų rezultatų.

Meras R. Janickas akcentavo, kad ukmergiškių policijos bendruomenė yra vieninga, draugiška, bendrauja ne tik darbe, bet ir šeimomis, įjungia į veiklą jaunuosius policijos rėmėjus, kitus vaikinus ir merginas.

Suteikti laipsniai

Renginio metu įteikti antpečiai pareigūnams, kuriems VPK viršininko įsakymu suteikti laipsniai: vyresniojo inspektoriaus – Romui Morkūnui, viršilos – Vaidotui Prėniui, Silvijai Zelevai, Meinardui Bagdonavičiui, Gerardui Razumui, Modestai Zubrickaitei, Andriui Mikštui, Tomui Čepelioniui, Svetlanai Liaudanskienei, Justui Armackui, Liucijai Gudelytei.

Keitėsi patalpos, įranga ir darbuotojų savivertė

Kadangi buvo pateikta ne tik veiklos ataskaita, bet ir minimas 10 metų jubiliejus, kai Policijos komisariatas persikraustė į naujas patalpas, prisiminta istorija. Renginyje dalyvavę buvusieji Ukmergės policijos komisariato vadovai Anatolijus Kovalenko, šiuo metu išėjęs užtarnauto poilsio, bei Rolandas Kiškis, dabar vadovaujantis Lietuvos kriminalinės policijos biurui, atskleidė tuometinės veiklos sąlygas, ypatybes. A. Kovalenko pasakojo, kaip buvo nelengva „pramušti“ naujojo pastato statybas: „Apie naujas patalpas pradėta kalbėti jau 1992 metais. Tada buvo pasiūlyta 12 projektų, tačiau planai vis keitėsi, o realūs darbai pradėti tik 2004 metais“, – prisiminė veteranas.

R. Kiškis pabrėžė, kad persikėlimas į naujas patalpas, moderni įranga, šiuolaikinės darbo priemonės pakeitė policijos darbuotojų savivertę. Jis taip pat linkėjo vyresniems kolegoms perduoti jauniems pareigūnams savo darbo patirtį, entuziazmą, optimizmą.

Kriminalinės policijos biuro viršininkas pasakojo, jog eidamas dabartines pareigas tarnybiniais reikalais dažnai lankosi užsienyje, pastaroji išvyka buvo į Jungtines Amerikos Valstijas. „Tų kelionių tikslas – įsisavinti tai, kas ten yra geriausia, pažangiausia. Galiu teigti, jog mūsų pareigūnai dirba tikrai ne prastesnėmis sąlygomis negu Vakarų šalyse. Be to, Lietuva, kaip maža šalis, turi didelį privalumą – pas mus lengviau įdiegti naujoves“, – kalbėjo R. Kiškis.

Visų rajono seniūnijų seniūnų vardu pareigūnus pasveikino Taujėnų seniūnė Elvyra Tulušienė.

Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 7-ojo skyriaus (Ukmergės) vyriausiasis prokuroras Gintas Vaičiūnas, pasveikinęs kolegas iš policijos, pasidžiaugęs tarpusavio supratimu, palinkėjo, kad „daugiau nebūtų mažinamas pareigūnų skaičius“. Šiuos žodžius palydėjo garsūs susirinkusiųjų plojimai…

Palaimino klebonas

Iš salės, kurioje vyko renginys, visi pakviesti į lauką. Čia Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Šarūnas Petrauskas pašventino praėjusiais metais kraštiečio skulptoriaus Vaido Ramoškos pareigūnams padovanotą angelo skulptūrą, kuri užkelta ant komisariato stogo. Kunigas palaimino ir visus susirinkusius. Nuaidėjo patrankos šūvis „Už Lietuvos policiją“.

AUTORĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Na :
    Kaip meras teigia, vienintelė savivaldybė, kuri finansuoja policiją, kad visi būtume saugūs. Pastoviai, susitinka aptarinėja padėtį. Panašu, kad nakčiai ir durų galime nerakinti😀
  • Aha :
    Darbo kokybe...vidury dienos miesto centre bobutes apiplesineja. Pagavot tuos narkomanus? Kazkaip nesigirdejo.
  • Pageidaučiau :
    Kas atsakingas, kad konkrečiai pakomentuotų, kokia Ukmergės rajono policijos komisariate tvarka, darbo metu pateikiant prašymą raštu. Kur kreiptis, kas privalo prašymą priimti, "užvizuoti", per kiek laiko išnagrinėjamas...?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas