Praėjusiais metais Ukmergės samariečiai minėjo veiklos 20-metį.

Žmonės

Kviečiame veikti ir padėti!

Jolita STANKAITIENĖ

Lietuvos samariečių bendrijos (LSB) Ukmergės skyriaus pirmininkė

Ukmergės samariečiai jau keleri metai, vykdydami tęstinius sveikatos stiprinimo projektus, turi galimybę įsitraukti į socialinį gyvenimą, didinti fizinį aktyvumą, išmokti sveikos gyvensenos pagrindų, integruotis į visuomenę ir susirasti bendraminčių, jaustis laimingais. Projekto dalyviai organizuoja teminius renginius, kuriems jie iš anksto ruošiasi, konsultuojasi su specialistais, kviečia dalyvauti sveikatos viktorinose, kitose veiklose.

Pasinaudoję mažų žingsnelių metodais prisidedame prie idėjų generavimo ir tobulėjimo, saugodami savo ir kito žmogaus orumą, geriname ir savo gyvenimo kokybę.

Be projektinės veiklos savanoriai atranda ir gerų darbų bei grupinio užimtumo, saviraiškos prasmę. Norėdami padėti žmonėms mūsų bendrijos samariečiai ir kiti gyventojai augino vaistažoles, prieskonius, moliūgus, cukinijas ir kitas daržoves. Gerumo akcijos metu šį derlių išdalijo kitiems, nes daryti gerus darbus yra gera pačiam.

Siekiant išvengti egzistencinio vienišumo samariečiai nutarė organizuoti ir atvirų renginių teminius ciklus. Kviečiame susidomėjusius prisijungti ir veikti kartu, dalytis savo žiniomis, pagalba bei pagarba vienas kitam. Prasmingas laisvalaikio leidimas yra kertinis akmuo, ant kurio laikosi vyresnio amžiaus žmonių savivertė, savišvieta ir sukasi didžioji gyvenimo dalis.

Kiekvienas turi teisę į harmoningą bendravimą, į mokymąsi vieni iš kitų, į savipagalbą, kuri skatina imtis naujos veiklos. Atraskime laiko – pasinaudoti savo galimybėmis niekada ne vėlu.

Norintys įsijungti į mūsų veiklą kviečiami registruotis tel. 8 611 20 915 arba socialiniame tinklalapyje „Facebook“ – Ukmergės samariečių bendrija.

Taip pat laukiame paramos. Būtume dėkingi, jai dirbantieji Ukmergės samariečių bendrijai paskirtų 2 ar 1 procentą gyventojų pajamų mokesčio.

Mūsų rekvizitai: Lietuvos samariečių bendrijos Ukmergės skyrius, kodas 183135169.

Skyrius išsilaiko iš narių mokesčio ir tarpusavio paramos.

Gyventojai dar nedrąsiai įsijungia į mūsų visuomeninę veik-lą. Galbūt vienus veikia „slenksčio“ sindromas, kiti dalyvauja kitose organizacijose, o gal baido savanoriški darbai, už kuriuos nė vienas žmogus bendrijoje negauna jokio atlyginimo. Tačiau ne veltui sakoma, kad laimingas ne tas, kuris daug turi, o tas, kuriam užtenka.

Dievas sukūrė žmogų bendravimui, todėl siekime veikti kartu su kitais, kurkime gražią bendrumo atmosferą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas