Aktualijos, Naujausi

Iš sąrašų išbraukti keturi kandidatai

Sausio 31-ąją Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įregistravo ir paskelbė 2019 m. kovo 3 d. savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvaujančių partijų, jų koalicijų ir visuomeninių rinkimų komitetų kandidatų sąrašus, kandidatų sąrašams burtais suteiktus rinkimų numerius, šių sąrašų kandidatų rinkimų numerius ir kandidatus į savivaldybės tarybos narius – merus. Į Ukmergės rajono savivaldybės tarybos 25 vietas pretenduoja 249 kandidatai.

Šią savaitę VRK sprendimu 290 šalies politikų užvertos durys dalyvauti savivaldos rinkimuose. Tarp jų – ir keturiems ukmergiškiams. Teisės kandidatuoti neteko Lietuvos centro partijos atstovai Valdas Mateliūnas ir Jovita Dambrauskienė bei Partijos Tvarka ir teisingumas kandidatai Raimundas Mažerimas ir Arūnas Miškinis. Jie visi iš sąrašų pašalinti dėl tos pačios priežasties – nenurodė, jog teismo įsiteisėjusiu nuosprendžiu (sprendimu) buvo pripažinti kaltais dėl nusikalstamos veikos.

Taip pat VRK kandidatais neregistravo asmenų, kurie nesurinko įstatyme nustatyto rinkėjų parašų skaičiaus, tų, kurie likus 65 dienoms iki rinkimų yra nebaigę atlikti bausmės pagal teismo nuosprendį, arba Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų įstatyme nustatytu laiku nepateikė visų pareiškinių dokumentų. Kandidatų sąrašuose nebus ir tų asmenų, kurie likus ne mažiau kaip 90 dienų iki rinkimų dienos (iki 2018 m. gruodžio 3 d.) nebuvo deklaravę savo gyvenamosios vietos tos savivaldybės teritorijoje, kurioje keliami arba keliasi kandidatais.

Kaip „Gimtajai žemei“ sakė Ukmergės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Odeta Mackevičienė, iš viso VRK iš sąrašų išbraukė tik keturis minėtuosius ukmergiškius.

„Vasario 1-ąją kandidatams į Savivaldybės tarybos narius buvo perduoti pažymėjimai su juose įrašytais kandidatų numeriais“, – paaiškino pirmininkė.

Pareiškinius dokumentus dalyvauti kovo 3 d. savivaldybių tarybų rinkimuose Ukmergės savivaldybės rinkimų komisijai pateikė devynios partijos ir vienas visuomeninis rinkimų komitetas. Darbo partijos sąraše yra 27 kandidatai, Lietuvos centro partijos – 17, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) – 15, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio – 22, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos – 16, Lietuvos socialdemokratų partijos – 39, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – 34, Partijos Tvarka ir teisingumas – 19, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų – 30, visuomeninio rinkimų komiteto „Tavo Ukmergė“ – 30. Į mero postą yra nusitaikę devyni kandidatai – aštuonis jų iškėlė partijos, vieną – visuomeninis rinkimų komitetas.

Prieš ketverius metus, 2015-ųjų kovo 1 dieną, vykusiuose savivaldos rinkimuose Ukmergėje savo kandidatus buvo iškėlusios septynios partijos ir du visuomeniniai rinkimų komitetai. Iš viso valdžios siekė 262 kandidatai. Į mero postą kandidatavo septyni ukmergiškiai.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • O :
    Priims nepergyvenk
  • Anonimas :
    Fuj kiek kiauliu verziasi prie tokios mazos Ukmerges lovio. Kodel teistu nepriemat i chebra? Jie jau turi patirties vogime ir nusikaltimuose,o tai politikoje svarbiausia - moketi vogti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas