BAC tapus generaliniu rėmėju, žaidėjų marškinėlius puoš įmonės logotipas. Iš dešinės – R. Boškevičienė, A. Dabužinskas, G. Kievinas, G. Šulskė, R. Knyzaitė, K. Serkevičiūtė, rajono meras Rolandas Janickas.

Naujausi, Sportas

„Vilkmergė“ ir toliau sieks pergalių

Šeštadienį į startą vėl stos MultiGyn Moterų lygos čempionate dalyvaujanti Ukmergės „Vilkmergės“ komanda. 12 valandą Technologijų ir verslo mokykloje ukmergiškės susitiks su Šiaulių „Šiauliais-Universitetu“. Šios varžybos bus tiesiogiai transliuojamos per TV6 televiziją.

Prasidedant naujiems metams, „Vilkmergės“ moterų krepšinio klubo prezidentė Rima Boškevičienė apžvelgė praėjusiuosius, taip pat pasidalino mintimis ir įžvalgomis apie būsimas kovas, atskleidė planus ir siekius.

Nors kilo dvejonių, pasiryžo reprezentuoti Ukmergę

Prezidentė sakė, kad Krepšinio federacijai pernai nutarus įvesti naujovę – Lietuvos moterų krepšinio lygą sujungti su „Akvilės“ lyga ir moterų čempionatą organizuoti dviem divizionais – A ir B, kilo daug dvejonių dėl dalyvavimo čempionate. „Abejojome, ar startuoti su pajėgiausiomis šalies komandomis, viena pagrindinių priežasčių – nepakankamas finansavimas. Vis dėlto pasiryžome atstovauti Ukmergei A divizione, kuriame rungtyniauja penkios stipriausios Lietuvos komandos, ir taip reprezentuoti mūsų rajoną“, – kalbėjo R. Boškevičienė.

Buvo buriama komanda, kurios žaidėjos galėtų kaip lygios rungtyniauti su geriausiomis ekipomis. Vyr. treneriui Gytautui Kievinui, trenerei Ritai Troškienei, klubo prezidentei tai pavyko – „Vilkmergės“ garbę sutiko ginti nemažai pajėgių krepšininkių. Tarp jų – ir legionierė iš Jungtinių Amerikos Valstijų, vidurio puolėja Kourtni Perry.

Rungtyniauja ir su latvėmis bei estėmis

Šiuo metu „Vilkmergė“ A divizione yra iškovojusi tris pergales bei patyrusi tiek pat pralaimėjimų ir užima ketvirtą turnyrinės lentelės vietą. Įveiktos Šiaulių „Šiaulių-Universiteto“ krepšininkės, Klaipėdos „Fortūna“ ir Kauno „Aistės-LSMU“. „Nors dvi pergalės pasiektos per pratęsimus, tai rodo mūsų sportininkių kovingumą ir didžiulį norą laimėti“, – reziumavo klubo prezidentė.

MultiGyn čempionato metu taip pat vyksta ir Baltijos šalių čempionatas, kuriame dalyvauja Rygos TTT, Rygos „Stradina Universitate“ ir Talino „Ulikoo“ komandos.

Ukmergiškės nugalėjo Rygos „Stradina Universitate“, tačiau nusileido Eurolygoje rungtyniaujančioms Rygos TTT krepšininkėms bei estėms. Jungtiniame Lietuvos, Latvijos ir Estijos čempionate mūsų krepšininkės užima šeštą vietą tarp aštuonių komandų.

Vilkmergės“ krepšininkė – naudingiausia čempionato žaidėja

Vertindama konkrečias žaidėjas, R. Boškevičienė pasidžiaugė legionierės K. Perry pasiekimais: rungtynėse su Šiaulių „Šiaulių-Universiteto“ ekipa ji per 27 minutes pelnė 36 taškus (13/15 dvitaškių, 10/12 baudų), atkovojo 15 ir perėmė 2 kamuolius, išprovokavo 8 pražangas, 3 kartus prasižengė bei 5 sykius suklydo ir surinkusi net 48 naudingumo balus tapo naudingiausia lapkričio mėnesio MultiGyn Moterų lygos krepšininke. Tarp „Vilkmergės“ naudingiausių žaidėjų – ir Klaudija Serkevičiūtė, Gabrielė Šulskė, Rasa Knyzaitė. Beje, pastaroji krepšininkė pakviesta į Lietuvos moterų krepšinio rinktinę. „Pažymėtina, kad mūsų šaliai atstovauja tik dvi sportininkės, žaidžiančios Lietuvoje, kitos rinktinės narės – iš užsienyje rungtyniaujančių klubų“, – pastebėjo prezidentė.

Ir pridūrė, kad daug buvo tikėtasi iš Godos Kuzminskytės, deja, ji po pirmųjų rungtynių patyrė rimtą traumą ir gali būti, jog šį sezoną negalės žaisti.

Vis dėlto sulauksime ir pastiprinimo – į „Vilkmergę“ žada sugrįžti pusmetį Vokietijos „Wasserburg“ klubui atstovavusi viena mūsų komandos lyderių Martyna Petrėnaitė“, – teigė pašnekovė.

Generalinis komandos rėmėjas – BAC

Klubo prezidentė neslėpė, kad vienas didžiausių rūpesčių – finansavimas: „Todėl labai džiaugiamės, kad mūsų komandos generaliniu rėmėju sutiko būti medžio produkcijos įmonių grupė „Baltic-American Concord“ (BAC), vadovaujama Audriaus Dabužinsko.“

Ji minėjo, kad komandai taip pat padeda rajono savivaldybė, uždarosios akcinės bendrovės „Optima 13“, „Stansefabrikken“, „Aljuva“, AB „Ukmergės gelžbetonis“. „Esame labai dėkingi visiems rėmėjams, jų dėka galime rungtyniauti aukščiausioje Lietuvos moterų krepšinio lygoje“, – kalbėjo moterų krepšinio klubo vadovė.

Dalyvauja visuomenės gyvenime

R. Boškevičienė pasakojo, kad komanda aktyviai dalyvauja rajono visuomenės gyvenime. Anot klubo prezidentės, ypač buvo turiningas pastarasis gruodžio mėnuo: „Spalvoto meduolio dieną kartu su UAB „Optima 13 Pica“ direktore Daiva Varžgaliene spalvinome meduolius. Taip pat komandos merginos vyko į Ukmergės ligoninę, Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrių, kuriame įteikė dovanėles jo pacientams, taip praskaidrindamos šių ligonių nuotaiką.“

R. Troškienė treniruoja ne tik „Vilkmergės“ krepšininkes, bet ir mažąsias ukmergiškes, kurios prieš varžybas į aikštelę palydi sportininkes. Trenerės iniciatyva mergaitės pakvietė į komandas mamas, tėčius, ir įvyko kalėdinis šeimų krepšinio turnyras „Mama, Tėtis ir Aš“. Varžėsi 15 komandų.

Vilkmergės“ krepšininkės dalyvavo ir organizuojant respublikinį jaunųjų krepšininkių turnyrą, kuriame puikiai pasirodė dvi mūsų komandos, patekusios į finalą.

Siekdamas populiarinti krepšinį, moterų klubas užmezgė ryšius su „Ąžuolo“ krepšinio mokykla, kurios nariai lopšeliuose-darželiuose veda sportinius užsiėmimus. Gruodžio mėnesį „Vilkmergės“ krepšininkės kalėdinės šventės metu mokė žaidimo elementų apie 50 vaikučių.

Varžybose laukia ir pramogos

R. Boškevičienė neslėpė, kad per tuos trejus metus, kai ukmergiškės žaidžia aukščiausioje moterų krepšinio lygoje, subrendo ne tik krepšininkės. Keitėsi ir žiūrovų, rėmėjų požiūris – dabar sirgalių susirenka žymiai daugiau, atsiranda vis daugiau norinčių paremti komandą.

Šį šeštadienį Technologijų ir verslo mokykloje vyks ne tik „Vilkmergės“ ir Šiaulių „Šiaulių-Universiteto“ rungtynės. Ilgosios pertraukos metu žiūrovams pasirodys Kęstutis Peluritis, kamuolio virtuozas, žongliruojantis krepšinio kamuoliu.

Taip pat bus įteiktas apdovanojimas naudingiausiai lapkričio mėnesio MultiGyn Moterų lygos krepšininkei K. Perry.

Kaip visada, geros nuotaikos suteiks „Vilkmergės“ komandos šokėjos.

Baigiantis pokalbiui R. Boškevičienė patikino, kad komanda ir toliau sieks pateisinti sirgalių, rėmėjų viltis: „Stengsimės pagauti sėkmę…“

Krepšininkės aplankė ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus ligonius.

Kalėdinio šeimų turnyro dalyviai.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    saunu kad ukmergeje atsiranda remeju sportui!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas