Vietoje žalios salelės norima įrengti automobilių stovėjimo vietas. AUTORĖS nuotr.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Vietoje salelės aikštelė

Anykščių gatvės 19 namo gyventoja sakė, kad prie šio ir kaimyninio 17 daugiabučio auga didžiuliai medžiai. Juose varnos susikrovė lizdus, garsiai triukšmauja, dergia aplinką. „Pernai savivaldybės darbuotojai gūžtas iškratė, tačiau varnos susisuko jų dar daugiau. Praėjusiais metais, kovo mėnesį, kreipėmės į savivaldybę, kad tie medžiai apskritai būtų nupjauti. Kadangi automobilių daugėja, o aikštelės mažos, mes, šių namų gyventojai, norime šioje vietoje įsirengti aikštelę. Dėl medžių pjovimo kreipėmės į savivaldybę, tačiau atsakymo nesulaukiame“, – skundėsi dukstynietė.

Į šį klausimą taip pat atsakė Viešosios apsaugos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja V. Grabauskienė: „Gyventoja praėjusių metų vasario mėnesį kreipėsi į miesto seniūniją, kad dėl varnų keliamo triukšmo būtų apgenėtos šalia šių daugiabučių augančių medžių šakos ir viršūnės. Seniūnijai persiuntus šį prašymą į Viešosios apsaugos ir aplinkosaugos poskyrį, tokį leidimą išdavėme. Minėta gyventoja buvo kreipusis į savivaldybę ir dėl šių medžių nupjovimo. Juos norima nupjauti, kad būtų galima sujungti šalia šių daugiabučių esančias automobilių stovėjimo aikšteles. Kadangi pagal Ukmergės miesto specialųjį planą šioje vietoje numatyta žalia salelė, norint sujungti aikšteles reikia koreguoti šį planą. Patarėme moteriai dėl to kreiptis į savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyrių. Pakoregavus planą ir gavus tam rajono Tarybos pritarimą, medžius galima nupjauti ir sujungti aikšteles“, – teigė V. Grabauskienė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Zifra :
    dabar visas dėmesys šunims ir katėms.Žmogus nulio vietoje.
  • nuomonė :
    Nesuprasi, vyresni žmonės pyko, skundėsi, kad pjovė medžius , o dabar nori ir paskutinius išpjauti ir taip medžių neliko prie šio namo.
  • Anonimas :
    Štai kaip ši valdžia sprendžia reikalus. Šviežias pavyzdys: Pagarsinta istorija, kai P.Narbutas pasiūlė Ukmergei sukurti stiprų futbolo klubą. Ponas Narbutas būtų suteikęs visą paramą. Tačiau vietinių didvyrių dėka, projektas nugesintas. Cituoju (Citata ir facebook Ukmergiškių grupės): Paulius Malžinskas Sausio 11 d., 22:51 Vilniuje atsirado rimtas žaidėjas. Gimė naujas projektas-FK Vilnius. Tai reikia vertinti labai pozityviai, tuo labiau, kad investuotojas gerą vardą ir autoritetą turintis verslininkas, tiksliau tariant verslininkų grupė, kurie aiškiai supranta, kad futbole per metus niekas nepasidaro. Ta proga kelios įžvalgos. -Projektas mano nuomone aiškiai iliustruoja, kokią reikšmę gali turėti vietos savivaldos sprendimai, tiksliau tariant jų nebuvimas ir nenoras juos padaryti. Dar šį pavasarį „Narbutas LT“ įmonės vadovas sukvietė Ukmergėje vietos valdžią, dar kelių užsienio kapitalo įmonių vadovus ir pasiūlė-padarykime visi kartu futbolą Ukmergėje. Stadionas yra, treniruočių aikštė yra, tradicijos yra, futbolo mokykla yra, žiūrovas tikrai bus. Bendruomenė stipri. Verslas pats rodo iniciatyvą ir norą prisidėti ir vystyti. Trumpai tariant visos sąlygos sukurti rimtą futbolo klubą. Įvyko kelios diskusijos šia tema, buvo numatyti konkretūs terminai (projektas turi startuoti 2019m) ir buvo identifikuotos pagrindinės kryptys darbų, kuriuos reikia padaryti, kad traukinys pajudėtų. Darbai: 1.Savivaldybė turi tapti projekto dalininke ir įsteigti bendrą įstaigą (pvz FK Ukmergė, ar FK Vienybė, ar kt) arba kitais būdais patvirtinti savo dalyvavimą projekte. 2.Pertvarkyti/reorganizuoti savivaldybės žinioje esantį sporto centrą (FM), kuris turi tapti naujai kuriamo klubo struktūros dalimi. 3. Numatyti Ukmergės m. strategijoje tolimesnius sporto infrastruktūros plėtros darbus (dengtas futbolo maniežas, dirbtinės dangos aikštė). Kaip toliau viskas vystėsi, nežinia. Galiu tik pasidalinti gandais, kad vietos valdininkai pradėjo stabdyti procesus. Kalbama, kad tam nemažai įtakos padarė ir vietos futbolo mokyklos vadovai, kuriems sporto centro reorganizacija į privačią struktūrą, reiškia išėjimą iš komforto zonos. Narbutas žmogus labai konkretus ir paprastas. Nenorite-nereikia. Ir štai šiandien galime tik pasidžiaugti, kad panašu, jog labai greitai Vilniuje bus rimtas derbis. O kas Ukmergėje? O gi nieko. Toliau vyks miesto gyvenimas, viskas bus ramu, vyks rinkimai ir biudžeto dalybos, o miesto futbolas ir toliau laikysis ant kelių, fanatiškai šį žaidimą mylinčių futbolo entuziastų iš FKK Spartakas pečių, prieš kuriuos reikia žemai nusilenkti ir pasakyti didelį bei nuoširdų dėkui, kad jie myli tai ką daro, o vienas iš klubo įkūrėjų Benas Terekas kada nors su giliu liūdesiu balse papasakos visą šitą istoriją pavadinimu- “ Buvo toks šansas“ Kaip neatsiminsi ta proga maestro Vytauto Kernagio dainos.
  • Susirūpinęs :
    Laikas būtų aikštelių klausimą pradėti spręsti kompleksiškai, o ne ten, kur didesnis triukšmas!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas