Aktualijos, Naujausi

Politinės kampanijos dalyviai surinko parašus

Sausio 17-oji buvo paskutinė diena, kai politinės kampanijos dalyviai – partijos, rinkimų komitetai ir asmenys, išsikėlę kandidatais į savivaldybės tarybos narius-merus, – savivaldybių rinkimų komisijoms turėjo pateikti rinkėjų parašus, liudijančius, kad žmonės pritaria politikų dalyvavimui rinkimuose.

Kaip penktadienį „Gimtajai žemei“ sakė Ukmergės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Odeta Mackevičienė, lapus su surinktais parašais nustatytu laiku pateikė visi rinkimų dalyviai, kurie kovo 3 dieną vyksiančiuose savivaldybių rinkimuose siekia rajono Tarybos nario mandato ir savivaldybės mero posto. Parašai buvo renkami popieriniuose ir (ar) elektroniniuose parašų rinkimų lapuose. Kiekvienas politinės kampanijos dalyvis turėjo pateikti ne mažiau kaip 270 parašų. Juos patikrinus taps aišku, ar visi politikai toliau tęs kovą rinkimuose. Pasak pirmininkės, rinkimų komisija pateiktų parašų tikrinimą pradės pirmadienį.

Kaip jau laikraštyje esame skelbę, kovą vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose į 25 Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narių vietas pretenduoja 254 kandidatai. Jie įrašyti devynių partijų – Lietuvos socialdemokratų partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Darbo partijos, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų), Partijos Tvarka ir teisingumas, Lietuvos centro partijos ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos bei visuomeninio rinkimų komiteto „Tavo Ukmergė“ – sąrašuose. Į mero postą yra nusitaikę devyni kandidatai – aštuonis jų iškėlė partijos, vieną – visuomeninis rinkimų komitetas.

Vyriausioji rinkimų komisija informavo, kad sausio 18 dieną Seime savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvaujančių 15 partijų atstovai burtų keliu pasiskirstė rinkimų numerius:

1 Partija Tvarka ir teisingumas

2 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga

4 Lietuvos socialdemokratų partija

5 Lietuvos žaliųjų partija

6 Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai

7 Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai)

8 Lietuvos socialdemokratų darbo partija

10 Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis

12 Darbo partija

13 Politinė partija Rusų aljansas

16 Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija

17 Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga

18 Lietuvos centro partija

21 Politinė partija „Jaunoji Lietuva“

22 Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjunga

Partijų rinkimų numeriai visose savivaldybėse bus tie patys. O rinkimų komitetams konkrečius numerius iš jiems rezervuotų numerių burtais nustatys savivaldybių rinkimų komisijos. Partijų jungtinio kandidatų sąrašo numerį į koaliciją susijungusios partijos pasirinks iš joms nustatytų rinkimų numerių bendru sutarimu. Jeigu koalicijos dalyvės rinkimų numerio nepasirinks, iš joms burtais nustatytų numerių partijų jungtiniam kandidatų sąrašui VRK suteiks mažiausią.

Rinkimų numeris nulems, kokia eile partijos, rinkimų komiteto kandidatų sąrašas bus įrašomas į rinkimų biuletenį ir VRK leidžiamus kandidatų sąrašų informacinius leidinius, plakatus.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Aha :
    Kurie pasizades nustoti rausti miesta?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas