Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Sveikata

Paskelbta gripo epidemija

Ukmergės rajone nuo pirmadienio, sausio 21 dienos, prasidėjo gripo epidemija. Ji paskelbta savivaldybės administracijos direktoriaus Stasys Jackūno įsakymu, gavus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus rekomendaciją.

Rajono gyventojų sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 3-ąją šių metų savaitę (sausio 14–20 dienomis) viršijo gripo epideminį slenkstį.  Gydymo įstaigos užregistravo 750 susirgimų gripu ir ŪVKTI. Klinikinių gripo atvejų skaičius sudarė 29,33 proc., sergamumo rodiklis siekė 217,97 atv./10 tūkst. gyventojų. Ankstesnę savaitę, sausio  7-13 dienomis, iš viso sirgo 395 asmenys, iš jų gripas diagnozuotas 57 ligoniams. 10 tūkst. gyventojų teko 14,80 sergantieji.

Sausio 14–20 dienomis ypač padaugėjo sergančių vaikų. Jų sergamumas gripu ir ŪVKTI net 7 kartus viršijo suaugusiųjų sergamumą. Iš viso liga pakirto 429 vaikus (praėjusią savaitę  150), iš jų gripas nustatytas 121 (praėjusią savaitę – 9).

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus vyriausioji specialistė, laikinai vykdanti skyriaus vedėjo funkcijas Vitalija Motiejūnienė priminė, jog gripo epideminis laikotarpis skelbiamas, kai sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų susirgimų.

Paskelbus rajone gripo epidemiją ugdymo, sveikatos priežiūros, socialinės globos ir priežiūros, kultūros įstaigų vadovams, savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto, Kultūros ir turizmo, Socialinės paramos skyrių vedėjams pavesta vykdyti gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų profilaktikos ir kontrolės priemones, numatytas Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2017 m. gegužės 19 d. įsakymu Nr. 13-830 patvirtintame Gripo ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų profilaktikos ir priešepideminių priemonių plane.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas