Genovaitės KAZIELIENĖS nuotr.

Kultūra

Parodoje ADVENTUR 2019 – ir ukmergiškiai

Sausio 25–27 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyks tarptautinė turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda ADVENTUR 2019. Šų metų parodos tema – potyrių turizmas. Paroda kviečia pažinti bei pajausti tikrąjį Lietuvos grožį ir papildyti savo patirtį tyrinėjant naujas bei neregėtas vietas.

Kaip sakė Ukmergės rajono turizmo verslo ir informacijos centro (TVIC) direktorė Lina Baublienė, ADVENTUR 2019 parodoje, trečioje salėje, ekspozicija „Pažink Lietuvą“ bus skirta Lietuvos pažinimui. Tai – miestų turizmas, aktyvus laisvalaikis Lietuvoje, kaimo turizmas, SPA, sveikatingumo turizmas, pažintinės, edukacinės kelionės po Lietuvą, apgyvendinimo paslaugos.

L. Baublienė kalbėjo, jog šioje salėje bus pristatoma ir Ukmergė. Kraštą padės pažinti TVIC ir Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus komanda, kurios narių įvaizdis, anot direktorės, ne tik nustebins, bet ir privers pasijusti lyg kartu dalyvautumėte roko marše. Pasitelkus naująsias technologijas, Ukmergės stende bus galima išvysti mūsų miesto piliakalnį bei išgirsti kalbančią Ukmergę. „Taip pat pristatysime Lietuvos šimtmečiui sukurtą interaktyvų dainuojančių balandžių maršrutą ir supažindinsime su garsiausiais šešiais dvarais, susijungiančiais į didįjį dvarų žiedą, kurį galima bus apkeliauti net oro balionu. Ne tik papasakosime, kur turistai gali nuvykti, pažinti gražų bei unikalų Ukmergės kraštą, bet ir pasiūlysime, kaip smagiai praleisti laiką. U3 maršrutas, besitęsiantis Šventosios upe per tris Lietuvos rajonus – Uteną, Anykščius ir Ukmergę, yra net 100 kilometrų ilgio. Sudarytas maršrutas leis atsipalaiduoti stebint ramų upės tekėjimą ir nuteiks pasimėgauti šalia esančiomis pramogomis. Taip pat parodos lankytojams bus pristatoma ir daugiau maršrutų, lankytinų vietų, o siūlomi prizai ir žaidimai neleis apeiti Ukmergės krašto stendo”, – žadėjo L. Baublienė.

Ji kvietė atvykti į parodą ir ukmergiškius, kurie nori pažinti savo gimtąją šalį, ją apkeliauti.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas