Kultūra

Kviečia žiemos niūrumą išsklaidantis prancūzų kino festivalis

Ukmergėje viešės 14-asis prancūzų kino festivalis ,,Žiemos ekranai“, kuris kviečia pasitikti… naują pradžią. Šiemet festivalis atkeliaus net į dvylika Lietuvos miestų.

Festivalio organizatoriai, Prancūzų institutas Lietuvoje skelbia, jog ,,naujos pradžios“ kine kartais herojai patys nusprendžia keisti gyvenimą, kartais permainas atneša naujos pažintys, o kartais viską paprasčiausiai sudėlioja likimas. Pagrindiniai filmų veikėjai neretai atsiduria situacijose, reikalaujančiose keistis, susiimti ar atrasti naujų jėgų.

Ukmergės kultūros centre festivalio filmai bus rodomi vasario 5, 6 ir 8 dienomis.

Vasario 5-ąją, 19.30 valandą, žiūrovai kviečiami į filmą „Žmogžudys gyvena dvidešimt pirmajame name“. Siautėja žudikas maniakas, prie visų savo aukų jis palieka vizitinę kortelę su užrašu „P. Duranas“. Žudiko pėdsakai komisarą Vensą nuveda į svečių namus Monmartre. Apsimetęs kunigu, komisaras apsistoja šiame name ir turi išsiaiškinti, kuris jo gyventojas yra žudikas…

Vasario 6-ąją, 19.30 valandą, bus demonstruojamas filmas „Luna“. Luna dirba daržovių ūkyje netoli Montpeljė. Ši šelmiška gražuolė mėgaujasi iš pažiūros puikiu gyvenimu. Dėl savo mylimojo Rubeno ji padarytų viską. Per Rubeno gimtadienį jis, Luna ir būrys draugų prisigeria ir sunkiai sužaloja niekuo dėtą jaunuolį. Po kelių savaičių šis vaikinas netikėtai tampa Lunos gyvenimo dalimi. Mergina pasimetusi, nes jaunuolis jos neatsimena. Ar Luna paklausys sąžinės balso ir priims teisingą sprendimą?

Vasario 8-ąją, 17.30 valandą, bus pristatomas filmas „Gasparas vestuvėse“. 25-erių Gasparas beveik nebendrauja su savo šeima. Viskas pasikeičia, kai tėvas pakviečia jį į savo vestuves. Gasparas nori namiškiams sudaryti kuo geresnį įspūdį, todėl į vestuves pakviečia nepažįstamąją Laurą, kuri už atlygį sutinka apsimesti jo mergina. Tačiau grįžęs namo, vaikinas sunkiai sutaria su savo ekscentriška šeima, kurios pragyvenimo šaltinis – namų ūkyje įkurtas zoologijos sodas…

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas