Mokinukai jau džiaugiasi ledu. AUTORĖS nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Entuziastai įrengė čiuožyklą

Jau šį šeštadienį ukmergiškiai galės naudotis čiuožyklos malonumais – ji išlieta Senamiesčio pagrindinės mokyklos stadione.

Paspaudus šaltukui idėja įrengti čiuožyklą kilo Senamiesčio pagrindinės mokyklos vadovams. Tam pritarė savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyrius, Ukmergės miesto seniūnija, UAB „Ukmergės vandenys“, entuziastai.

Buvo nukastas sniegas, pritvirtinti borteliai.

Kaip penktadienį „Gimtajai žemei“ pasakojo rajono Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas, pasitelkę ugniagesių įrangą, kartu su savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėju Aidu Dutkumi ketvirtadienį jie išliejo du vandens sluoksnius. Penktadienį – dar vieną. „Jeigu oras bus palankus, tai šeštadienį ukmergiškiai jau galės išbandyti čiuožyklą“, – sakė D. Vyšniauskas.

Ir pridūrė, kad dėl nepalankių oro sąlygų – buvo šiltos žiemos, pastaruosius dvejus metus čiuožyklos nebuvo. Dar anksčiau jos įrengimą inicijuodavo rajono ledo ritulio entuziastai.

Kiek pamenu, čiuožykla būdavo tinkama ne ilgiau kaip dvi savaites. Atšilus orui, vanduo ištirpdavo… Tikimės, kad šįmet čiuožykla veiks ilgiau ir teiks Ukmergės bendruomenei čiuožimo malonumą“, – kalbėjo D. Vyšniauskas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Ponia „žurnaliste“ Kazeliene, kada užkabinsite tokius klausimus? Kas pradės aiškintis vietinius "didvyrius"? Šviežias pavyzdys: Pagarsinta istorija, kai P.Narbutas pasiūlė Ukmergei sukurti stiprų fotbolo klubą. Ponas Narbutas būtų suteikęs visą paramą. Tačiau vietinių didvyrių dėka, projektas nugesintas. Cituoju (Citata ir facebook Ukmergiškių grupės): Paulius Malžinskas Sausio 11 d., 22:51 Vilniuje atsirado rimtas žaidėjas. Gimė naujas projektas-FK Vilnius. Tai reikia vertinti labai pozityviai, tuo labiau, kad investuotojas gerą vardą ir autoritetą turintis verslininkas, tiksliau tariant verslininkų grupė, kurie aiškiai supranta, kad futbole per metus niekas nepasidaro. Ta proga kelios įžvalgos. -Projektas mano nuomone aiškiai iliustruoja, kokią reikšmę gali turėti vietos savivaldos sprendimai, tiksliau tariant jų nebuvimas ir nenoras juos padaryti. Dar šį pavasarį „Narbutas LT“ įmonės vadovas sukvietė Ukmergėje vietos valdžią, dar kelių užsienio kapitalo įmonių vadovus ir pasiūlė-padarykime visi kartu futbolą Ukmergėje. Stadionas yra, treniruočių aikštė yra, tradicijos yra, futbolo mokykla yra, žiūrovas tikrai bus. Bendruomenė stipri. Verslas pats rodo iniciatyvą ir norą prisidėti ir vystyti. Trumpai tariant visos sąlygos sukurti rimtą futbolo klubą. Įvyko kelios diskusijos šia tema, buvo numatyti konkretūs terminai (projektas turi startuoti 2019m) ir buvo identifikuotos pagrindinės kryptys darbų, kuriuos reikia padaryti, kad traukinys pajudėtų. Darbai: 1.Savivaldybė turi tapti projekto dalininke ir įsteigti bendrą įstaigą (pvz FK Ukmergė, ar FK Vienybė, ar kt) arba kitais būdais patvirtinti savo dalyvavimą projekte. 2.Pertvarkyti/reorganizuoti savivaldybės žinioje esantį sporto centrą (FM), kuris turi tapti naujai kuriamo klubo struktūros dalimi. 3. Numatyti Ukmergės m. strategijoje tolimesnius sporto infrastruktūros plėtros darbus (dengtas futbolo maniežas, dirbtinės dangos aikštė). Kaip toliau viskas vystėsi, nežinia. Galiu tik pasidalinti gandais, kad vietos valdininkai pradėjo stabdyti procesus. Kalbama, kad tam nemažai įtakos padarė ir vietos futbolo mokyklos vadovai, kuriems sporto centro reorganizacija į privačią struktūrą, reiškia išėjimą iš komforto zonos. Narbutas žmogus labai konkretus ir paprastas. Nenorite-nereikia. Ir štai šiandien galime tik pasidžiaugti, kad panašu, jog labai greitai Vilniuje bus rimtas derbis. O kas Ukmergėje? O gi nieko. Toliau vyks miesto gyvenimas, viskas bus ramu, vyks rinkimai ir biudžeto dalybos, o miesto futbolas ir toliau laikysis ant kelių, fanatiškai šį žaidimą mylinčių futbolo entuziastų iš FKK Spartakas pečių, prieš kuriuos reikia žemai nusilenkti ir pasakyti didelį bei nuoširdų dėkui, kad jie myli tai ką daro, o vienas iš klubo įkūrėjų Benas Terekas kada nors su giliu liūdesiu balse papasakos visą šitą istoriją pavadinimu- “ Buvo toks šansas“ Kaip neatsiminsi ta proga maestro Vytauto Kernagio dainos.
  • 😁 :
    Kai prasidejo atsilimas susiprato ciuozykla lieti.😁 Gelezine logika.😁

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas