Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Talkins visuomeninė komisija

Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymas numato, kad savivaldybės administracija, teikdama socialinę paramą turi teisę pasitelkti bendruomeninių organizacijų, religinių bendruomenių, religinių bendrijų, nevyriausybinių organizacijų atstovus, gyvenamosios vietovės bendruomenės narius, seniūnaičius ar kitus suinteresuotus asmenis dalyvauti svarstant klausimus dėl šios paramos skyrimo. Dėl to rajono Taryba praėjusią savaitę vykusiame posėdyje patvirtino Seniūnijos socialinių reikalų komisijos veiklos nuostatus. Dokumentu nustatyta komisijos sudėtis, sudarymo procedūra, apibrėžtos funkcijos bei kiti jos veiklą reglamentuojantys klausimai.

Komisija sudaroma seniūnijų teritoriniu principu, iš ne mažiau kaip 5 narių vieneriems metams. Į komisijos sudėtį įtraukiamas ne mažiau kaip vienas socialinis darbuotojas, joje gali būti socialiniai pedagogai, kaimo bendruomenių atstovai, seniūnaičiai, bendruomenės slaugytojai, Ukmergės rajono policijos komisariato ir kitų įstaigų ar organizacijų atstovai. Komisijai vadovauja seniūnas.

Komisija aptars ir planuos prevencijos priemones seniūnijoje, analizuos probleminius atvejus, organizuos skubią pagalbą, siekiant užkirsti kelią socialinei rizikai. Taip pat spręs neįgaliųjų, gyvenančių seniūnijos teritorijoje, socialinės integracijos klausimus, nagrinės asmenų prašymus-paraiškas ir paramos būtinumą įrodančius dokumentus dėl piniginės socialinės paramos skyrimo išimties tvarka. Komisija nagrinės prašymus ir paramos būtinumą įrodančius dokumentus dėl vienkartinių, tikslinių, periodinių ir sąlyginių pašalpų, kitos paramos skyrimo, spręs kitus klausimus.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas