N. Butėnas moksleiviams teikė praktinius patarimus.

Sportas

Svarbu ne tik sportuoti, bet ir tai daryti teisingai

Asta KROGERTIENĖ

Spalio–lapkričio mėnesiais Ukmergės rajono mokyklose vyko paskaitos ir praktiniai užsiėmimai, skirti fizinio aktyvumo skatinimui. Tokie mokymai surengti rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro, vykdančio projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“, iniciatyva.

Susitikimuose su moksleiviais dalyvavo treneriai – Sporto centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui Miglė Ivanauskienė ir Lietuvos policijos mokyklos Profesinių įgūdžių valdybos I skyriaus vyriausiasis specialistas Nerijus Butėnas. Jie lankėsi Želvos, Siesikų, Taujėnų, Jono Basanavičiaus, Antano Smetonos gimnazijose, Dukstynos pagrindinėje bei Technologijų ir verslo mokyklose. Į trenerių vedamus užsiėmimus įsijungė per 200 vyresniųjų klasių moksleivių. Daugiausia diskusijų vyko teorinių paskaitų metu. Kone pusė moksleivių sakė sportuojantys, kita dalis teigė, jog save realizuoja ir tobulina meno užsiėmimuose. Treneriai pripažino, kad moksleiviams trūksta aktyvesnės fizinės veiklos. Sportuojantiems ir ketinantiems tuo užsiimti buvo pateikta praktinių patarimų, kaip tai daryti taisyklingai, nesusižalojant. Apie tai lektoriai kalbėjo teorinėse paskaitose „Traumų prevencija ir reabilitacija“, „Jėgos ugdymas“, „Bazinių pratimų svarba“, „Kalorijos ir maisto reguliavimas sportuojantiems“.

Praktinių užsiėmimų metu vyko treniruotės, skirtos fizinio pasirengimo ir jėgos ugdymui. Iš viso surengta 20 treniruočių. Moksleiviai buvo mokomi judesių atlikimo technikos, bazinių pratimų svarbos. Praktinės pratybos organizuotos ne tik ugdymo įstaigose, bet ir sporto klube „KIGO“. Čia moksleiviams papasakota apie klubuose esančius treniruoklius, paaiškinta taisyklinga pratimų atlikimo technika, atkreiptas dėmesys į daromas klaidas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Ir iš kur tokių atsiranda čia jau mada tampa ,kas netingi tas treniruoja 🤣
  • Anonimas :
    Koki ten pratima daro sededamas ir laikydamas stanga uz galvos? Anatomijos vadoveli atsiverskit,tai peciu sanario zudikas.
    • Anonimas :
      Kokie treneriai,tokie ir mokymai ,nėra ko norėti 😀

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas