Svečiai ukmergiškius mokė gaminti itališkus kalėdinius patiekalus.

Žmonės

Mokėsi itališkos virtuvės paslapčių

Kristina SALADŽIENĖ

Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos Plėtros skyriaus vedėja

 

Lapkričio 26–28 dienomis Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje lankėsi virtuvės šefai Nicolo Sgherzi ir Mindaugas Lučka. Svečiai iš Italijos vizito metu surengė tris praktinio mokymo seminarus virėjo specialybės mokiniams ir mokytojams. Jų metu supažindino su itališkos virtuvės specifika, mokė gaminti itališkus furšetinius, šventinius kalėdinius patiekalus bei desertus.

Pirmą dieną svečiai pristatė itališkus furšetinius patiekalus. Buvo gaminami tuno kroketai, Palentos traškutis su menkės užtepėle, skrebutis su maskarponės ir gorgonzolos sūriais bei graikiškais riešutais, aštuonkojai su bulvių koše, karpio ir bulvių sluoksniuotis brokolių padaže, daugiaryžis su krevetėmis ir apelsinais bei kt. Praktinis mokymo seminaras vyko ,,Big stone“ viešbučio restorano virtuvėje.

Antrą dieną mokymai surengti Technologijų ir verslo mokyklos virėjų praktinio mokymo patalpose. Jų metu seminaro dalyviai turėjo galimybę pasimokyti gaminti itališkus kalėdinius patiekalus – lašišą, įdarytą jūros gėrybėmis, įdarytą antį, picos tešlos užkandėlę ,,Paposcia“‚, aštuonkojus su balzamiko actu, kalmarus žaliųjų žirnelių padaže, pastos užkepėlę ir kt.

Trečioji diena buvo skirta saldumynams. Seminaro metu dalyviai kepė plikytos tešlos pyragaičius ,,Crustoli“, ,,Calsonselli“, gamino itališką ,,Tiramisu“, apelsinų pyragą ir kt.

Tris dienas trukusiuose praktinio mokymo seminaruose dalyvavo ne tik Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos mokiniai ir profesijos mokytojai, bet ir ,,Big Stone“ viešbučio restorano virtuvės šefai Milda Balžekaitė ir Konstantinas Skorochodovas.

Svečiai iš užsienio mokyti būsimųjų virėjų į mokyklą atvyksta kasmet nuo 2016 metų ir tai jau tapo gražia, naudinga tradicija, kuri sudaro puikias galimybes būsimiesiems specialistams mokytis, o profesijos mokytojams tobulėti. Šį kartą svečių iš Italijos dėstymo/mokymo vizitas vyko įgyvendinant Erasmus+ programos projektą Nr. 2018-1-LT01-KA116-046632 ,,Tarptautinė praktika užsienyje“.

Virtuvės šefai iš Italijos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas