Antrokai noriai su gera nuotaika gamino skanumynus.

Sveikata

Mokė gaminti sveikus saldėsius

Nijolė GROTUZIENĖ

Senamiesčio pagrindinės mokyklos mokytoja

Senamiesčio pagrindinės mokyklos būrelio ,,Augu sveikas“ viename iš užsiėmimų dalyvavo svečiai iš UAB ,,Žalioji dėžutė“, pristatančios žolinius ir tik iš natūralių komponentų pagamintus produktus. Jie susitiko su 2a klasės mokinukais ir juos mokė, kaip pasigaminti sveikus saldumynus.

Pasiūlytam receptui reikėjo migdolų, kokosų drožlių, kakavos, lukštentų saulėgrąžų, kokosų aliejaus, datulių. Vaikai kartu su svečiais išmirkytus migdolus ir datules susmulkino trintuvu, po to supylė saulėgrąžas, kakavą, ištirpintą kokosų aliejų ir dar kartą viską smulkino. Gautą masę reikėjo gerai permaišyti. Tuomet prasidėjo vaikų kūryba. Antrokai gamino įvairias figūrėles – kas vorą, kas senį besmegenį, gyvatėlę, arkliuką, jūrų žvaigždę ir t. t. Pradinukai džiaugėsi savo gaminiais, kuriuos valgyti ne tik skanu, bet ir sveika.

Vėliau atstovai iš „Žaliosios dėžutės“ bendravo su mokytojais, kuriems pristatė organizmo valymui skirtus produktus.

Sveiko maitinimosi įgūdžius formuojantis vaikų popamokinės veiklos būrelis „Augu sveikas“ dažnai sulaukia svečių. Sausio mėnesį jau antrą kartą mus turėtų aplankyti mitybos specialistė Kristina Bondar. Ji su vaikais gamins sveikus patiekalus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas