Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Valstybinių miškų urėdija bendradarbiaus su policija

Valstybės įmonė Valstybinių miškų urėdija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Policijos departamentu prie Vidaus reikalų ministerijos, kurios pagrindu glaudžiau bendradarbiaus kovojant su nusikaltimais valstybiniuose miškuose.

„Su didesnio ar mažesnio masto nusikaltimais valstybiniuose miškuose įmonės darbuotojai susiduria kiekvieną savaitę – nuo didelio masto miško vagysčių, tyčinių miškų padegimų iki chuliganiškų miško svečių elgesio niokojant turtą ar trukdant dirbti. Šio susitarimo pagrindinis tikslas – ne surasti ir nubausti dar daugiau nusižengusių asmenų, tai darome pakankamai efektyviai, tačiau imtis prevencinių priemonių ir sukurti tokias sąlygas, kad būtų padaroma kuo mažiau nusižengimų“, – teigia Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.

Pagal pasirašytą sutartį Valstybinių miškų urėdija ir Policijos departamentas sutaria glaudžiau bendradarbiauti užfiksavus tvarkos pažeidimus, identifikuojant rizikos faktorius, rengiant nusikaltimų prevencijos priemones, sistemingai keistis aktualia informacija.

Šių metų liepą įsteigtas anoniminis pasitikėjimo elektroninio pašto adresas pasitikejimolinija@vivmu.lt , rugpjūtį pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Specialiųjų tyrimų tarnyba, o rugsėjį – su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba.

Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą ir yra svarbi šalies miškų ūkio sektoriaus plėtros dalyvė. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas