Albinas Kuliešis.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Žmonės

Ukmergiškio poeziją skaito ir Australijoje

Ruduo… lyja… niūru… šalta… Bet ir tokiu liūdnu metų laiku vyksta stebuklų. Spalio 25-ąją, būtent Menininkų dienos proga, gavau nuostabią dovaną. Ji atkeliavo iš tolimosios Australijos….“ – džiaugia naujiena pasidalino fotomenininkas ir poetas Albinas Kuliešis.

Ukmergiškiui atsiųstas Australijoje leidžiamas literatūros almanachas „Azuria“. Naujausias jo numeris yra skirtas visų trijų Baltijos valstybių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – atkūrimo šimtmečiui. Leidinyje spausdinama į anglų kalbą išversta lietuvių, latvių ir estų poetų kūryba. Tarp mūsų šalies autorių yra ir A. Kuliešio eilėraščiai. Vienas jų – „Angelas“, kuris jau yra virtęs daina ir nuolat atliekamas.

Nepaprastai esu dėkingas Jūratei Vitkūnaitei-Reilly už vertimą ir už visus rūpesčius, susijusius su leidinio siuntimu. Jos tėvai kilę iš Lietuvos, o Jūratė gimusi Australijoje, tačiau Lietuva, jos istorija ir kultūra jai labai brangi bei artima. Jūratės dėka dalis manęs jau yra ir Australijoje…“ – kalbėjo menininkas.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • subotinas :
    is jo meninkas kaip is manes sachmatu didmeistris...kuliesiau tai fotografuoji , tai banalius eilerastukus kuri apie mergaites, dar pradek is medzio drozt kai bebras, tai tada as tau asmeniskai iteiksiu medali....
    • Anonimas :
      Visada užklius tas kas virš žemės,nes po žeme pasislepe tegali iš urvo galvas iškiše parėkauti. Tokia ta Lietuvių nuogybė ,apipilti vienas kitą pamazgom.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas