Pivonijos, Užupio, Krekšlių seniūnaitijų gyventojai iškėlė daug spręstinų klausimų. AUTORĖS nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Su penkių seniūnaitijų gyventojais aptartos svarbiausios problemos

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Praėjusią savaitę rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Stasys Jackūnas, rajono Savivaldybės tarybos nariai, administracijos bei miesto seniūnijos atstovai susitiko su penkių miesto seniūnaitijų seniūnaičiais ir gyventojais.

Susitikimuose dalyvavo ir Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Daiva Novikienė, Veiklos skyriaus I grupės vyriausiasis tyrėjas Vaidas Šereiva bei šio skyriaus II grupės vyriausiasis tyrėjas Tomas Zimblys.

Lapkričio 20-ąją Statikų-Pramonės ir Pakrantės seniūnaitijų gyventojai kartu su seniūnaičiais Irena Lobiniene bei Juliumi Kazėnu susirinko vaikų lopšelyje-darželyje „Vaikystė“.

Pagrindinės iškeltos problemos: nesutvarkyta gyvenamosios aplinkos bei viešoji infrastruktūra, apleistos teritorijos bei statiniai. Pasak ukmergiškių, Žiedo gatvėje esančių daugiabučių gyventojams trūksta vietų automobilių parkavimui, prie prekybos centro „Maxima“ nesutvarkytas įvažiavimas, praėjimai, daug dulkių, duobės, prie buvusio vadinamojo aklųjų kombinato nesaugi, neaptverta statybvietė, prie sodų bendrijos „Vienybė“ valstybinės žemės plotuose auga Sosnovskio barščiai, bendrovės „Elga“ Ukmergės filialas galimai teršia orą, nes nuolat matyti rūkstantys geltoni dūmai ir kt.

Pramonės mikrorajone gyvenantys žmonės stebėjosi Žiedo gatvėje vienoje vietoje neseniai įrengtomis 4 dėžėmis šunų eksk-rementams ir klausė, ar yra galimybė perkelti jas į kitas vietas.

Susirinkime dalyvavusi vaikų lopšelio-darželio „Vaikystė“ direktorė Jolita Čepelionienė kalbėjo apie būtinybę atnaujinti šią įstaigą juosiančią tvorą bei vaikų žaidimų aikštelės inventorių. Taip pat diskutuota dėl jaunimo užimtumo, sodų bendrijų teritorijų apšvietimo, kelių tvarkymo, vandentiekio ir kanalizacijos tinklų įrengimo galimybių, dėl daugiabučių namų administravimo kokybės ir renovacijos skatinimo, dėl greičio ribojimo sodų bendrijose ir kt.

Kitą dieną, lapkričio 21-ąją, savivaldos atstovai vyko į viešąją įstaigą (VšĮ) Jaunimo laisvalaikio centrą (JLC), kur bendravo su Pivonijos, Užupio, Krekšlių seniūnaitijų gyventojais bei šių seniūnaitijų seniūnaičiais Gintare Radlinskaite, Petru Vagoniu ir Rimu Petroniu.

Žmonės skundėsi dėl automobiliais užstatomos Miškų gatvės ties 29-uoju numeriu pažymėtu pastatu – čia yra įsikūręs JLC, VšĮ „Lyderių karta“ vaikų laisvalaikio ir popamokinio užimtumo centras, vyksta sveikatingumo užsiėmimai. Šio pastato lankytojai, esą, savo automobilius dažnai pastato ir šalia esančių daugiabučių namų kiemuose, taip nepalikdami vietos šių daugiabučių gyventojų automobiliams. Pasak susirinkusiųjų, JLC teritorijoje vykdomos galimai nesaugios veiklos (pavyzdžiui, šaudoma iš lanko), taip pat pageidauta uždaryti JLC vartelius, esančius nuo S. Dariaus ir S. Girėno gatvės pusės. Susirinkime dalyvavusi JLC direktorė Daiva Pranskevičienė pažadėjo organizuoti susitikimą su JLC patalpų nuomininkais ir bandyti išspręsti klausimus dėl automobilių parkavimo.

Gyventojai piktinosi užtvertu praėjimo taku į mišką ties S. Dariaus ir S. Girėno gatvės 5A numeriu pažymėtais garažais bei šalia esančia automobilių stovėjimo aikštele – esą jos apšvietimo lempos yra labai galingos ir šviečia tiesiai į daugiabučių namų gyventojų langus. Žmonės prašė į kitą vietą perkelti buitinių atliekų surinkimo konteinerius, stovinčius ties Jaunimo gatvės 23-uoju numeriu pažymėtu daugiabučiu, kadangi jie nuolat perpildyti, smirda, o šalia dar dažnai laksto ir žiurkės. Jei vienur konteineriai nereikalingi, tai kitur – prie S. Dariaus ir S. Girėno gatvės 14-ojo daugiabučio bei prie „Šilo“ sveikatingumo takų miške – jų trūksta.

Susirinkusieji taip pat kėlė klausimus dėl didesnės automobilių stovėjimo aikštelės įrengimo prie vaikų lopšelio-darželio „Eglutė“, prastos Vilniaus gatvės šaligatvių būklės, galimybės įrengti pėsčiųjų takus Ąžuolų gatvėje, o Draugystės ir Antakalnio gatvėse – šaligatvius, taip pat prašė iškelti prie Jaunimo gatvės 21-uoju numeriu pažymėto daugiabučio esantį kioską, daugiau dėmesio skirti ties S. Dariaus ir S. Girėno gatvės 8-uoju numeriu pažymėtu daugiabučiu esančiam žemės sklypui, kuris neprižiūrimas, nešienaujamas. Taip pat diskutuota dėl neprižiūrėtų pastatų, dėl triukšmo valdymo gyvenamosiose teritorijose galimybių, dėl atliekų rūšiavimo linijos įrengimo, išsakytos pastabos dėl bendrovės „Ukmergės butų ūkis“ veiklos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas