Fizinis aktyvumas įtakoja tiek fizinę, tiek ir emocinę sveikatą.

Sveikata

Senjorai džiaugiasi galimybe nemokamai mankštintis

Asta KROGERTIENĖ

Rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras nuo spalio mėnesio organizuoja mankštas ir konsultacijas vyresnio amžiaus žmonėms. Užsiėmimai vyksta kiekvieną trečiadienį, 9 valandą, biuro patalpose, esančiose Deltuvos g. 19.

Treniruotes senjorams veda fizinio aktyvumo trenerė Simona Skorupskienė. Ji pasakojo, kad prieš pradedant lankyti užsiėmimus su naujais mankštų dalyviais visada pabendrauja, išsiaiškina, kokiomis ligomis serga, pataria, kuriuos pratimus daryti, kurių geriau atsisakyti.

„Vyresnio amžiaus žmonės paprastai turi įvairių sveikatos problemų, todėl būtina į tai atsižvelgti. Pavyzdžiui, esant aukštam kraujospūdžiui ar sergant cuk-riniu diabetu ne visi pratimai rekomenduojami“, – aiškino S. Skorupskienė.

Remiantis tyrimų duomenimis, 40–60 proc. Europos Sąjungos žmonių gyvensena yra nejudri, todėl svarbu pratinti keisti gyvenimo būdą į sveikesnį ir judresnį. Fizinis aktyvumas įtakoja tiek fizinę, tiek ir emocinę sveikatą. Anot trenerės, mankšta pagerina ne tik gyvenimo kokybę, bet gali įtakoti ir gyvenimo trukmę.

Dalis Visuomenės sveikatos biure besimankštinančių moterų treniruotes lanko jau ne pirmus metus. Vyriausia užsiėmimų dalyvė – 82-ejų Leonora Gaižauskienė.

Visos moterys tvirtino, kad mankšta gerina savijautą, atsiranda daugiau energijos. Senjorės vertina tai, kad treniruotės yra nemokamos, o jas veda profesionalė, kuri stebi, kaip atliekami pratimai, pakoreguoja.

Norintiems lankyti mankštas senjorams tereikia ateiti nurodytu laiku patogiai apsirengus į Visuomenės sveikatos biurą bei atsinešti savo treniruočių kilimėlį.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas