Užsienio reikalų ministras L. Linkevičius (iš kairės), L. Kojala ir R. Doveika pasisakė visiems aktualiais klausimais.

Aktualijos, Naujausi

Rajone lankėsi užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius

Pirmadienį mūsų rajone lankėsi užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Jis apžiūrėjo prezidento Antano Smetonos dvarą, taip pat čia vyko susitikimas su rajono savivaldybės vadovais, administracijos atstovais. Ministrui jie pasakojo apie bendradarbiavimą su užsienio partneriais.

Po to svečiui buvo surengta trumpa ekskursija po Užugirio mokyklą-muziejų ir Senųjų amatų centrą.

L. Linkevičius domėjosi ir uždarosios akcinės bendrovės „Narbutas Furniture Company“ veikla. Ministrui buvo aprodytos gamybinės patalpos, jis supažindintas su čia gaminama produkcija.

Pavakarę L. Linkevičius Kraštotyros muziejuje susitiko su rajono visuomene. Vyko atvira diskusija „Europos Sąjunga: kaip išlikti vieningiems?“, kurią moderavo Rytų Europos studijų centro vadovas politologas Linas Kojala, dalyvavo kunigas Ričardas Doveika.

Ministras sakė: „Apklausų duomenimis, mūsų gyventojai ES atžvilgiu nusiteikę itin optimistiškai. Tačiau – blogąja prasme – su keliomis regiono valstybėmis pirmaujame ir pagal nepakantumo visuomenėje rodiklius. Tai rodo ir kilęs pasipriešinimas Stambulo konvencijos ratifikavimui – neva šis pamatinis dokumentas kėsinasi į mūsų tradicines vertybes, nors iš tiesų juo siekiama užkirsti kelią smurtui prieš moteris ir vaikus.”

Šeimos tema buvo ir daugiau diskusijų: Lietuvoje nėra pripažįstama tos pačios lyties asmenų partnerystė ar santuoka, tačiau vykdant ES nuostatas, reikia rasti kompromisą šiuo klausimu. Nes yra atvejų, kai mūsų piliečiai tuokiasi su Sąjungos šalių, kur tai yra įteisinta, gyventojais, tokios poros nori kurtis ir Lietuvoje.

Susitikimo metu kalbėta ir apie poreikį skirti gynybai tiek lėšų, kad būtų užtikrintas valstybės saugumas, šioje srityje bendradarbiauti su kitomis ES valstybėmis. Renginio metu paliesta ir daugiau aktualių temų.

Diskusija „Europos Sąjunga: kaip išlikti vieningiems?“ – Užsienio reikalų ministerijos renginių ciklo ,,Mano Europa“ sudėtinė dalis. Juo siekiama viešose diskusijose išsiaiškinti, kaip kiekvienos šalies visuomenė įsivaizduoja Europos Sąjungos ateitį, kokie klausimai piliečiams svarbiausi. Panašūs renginiai organizuojami ir kitose Europos Sąjungos valstybėse.

AUTORĖS nuotr.

Ukmergiškiai susirinko diskutuoti apie šalies ir ES nuostatų bendrystę.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas