Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos

Parama – steigimuisi

Siekiantys bendradarbiauti ir taip didinti savo konkurencingumą bei produkcijos pridėtinę vertę, nuo lapkričio 19 d. iki gruodžio 21 d. kviečiami teikti paraiškas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos (KPP) priemonės „Gamintojų grupių ir organizacijų įsisteigimas“ veiklos sritį „Gamintojų grupių ir organizacijų įsisteigimas žemės ūkio sektoriuje“.

Pagal šią veiklos sritį bus remiama juridinių asmenų, kuriuos įsteigė žemės ūkio veiklos subjektai (ūkininkai, žemės ūkio bendrovės ir kt.), veiklos pradžia.

Investicijų galės sulaukti iš ne mažiau kaip 10 fizinių ir (ar) juridinių asmenų sudaryta gamintojų grupė, vykdanti žemės ūkio veiklą, atitinkanti tinkamumo reikalavimus ir verslo plano pagrindu oficialiai pripažinta gamintojų grupe (organizacija) bei įregistruota Juridinių asmenų registre ne anksčiau kaip 2014 m. sausio 1 d.

Šia parama siekiama, kad ūkininkai aktyviau dalyvautų rinkų procesuose, taip pat didintų savo ūkių efektyvumą, palankesnėmis sąlygomis parduotų savo produkciją ir gautų daugiau pajamų. Smulkiesiems, kurie dirba pavieniui, tai gana sudėtingas iššūkis, tačiau kartu bendradarbiaujant mažėja gamybos sąnaudos ir gerėja produktų kokybė.

Didžiausia galima viešosios paramos suma pirmaisiais metais yra 10 procentų metinės parduotos produkcijos vertės. Didžiausia galima viešosios paramos suma už vienerius veiklos (verslo plano įgyvendinimo) metus visais atvejais negali viršyti 100 tūkst. eurų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas