Koncertavo suaugusiųjų mišrus vokalinis ansamblis. Linos KRIKŠTAPONIENĖS nuotr.

Žmonės

Metų taujėniškiams išdalintos vėtrungės

Milda AUGLYTĖ

Taujėnų miestelio bendruomenės pirmininko pavaduotoja

Sekmadienio popietę taujėniškiai rinkosi į kultūros namus, kur Taujėnų miestelio bendruomenės pirmininkas Vidmantas Krikštaponis pateikė metinę vaiklos ataskaitą. Jis prisiminė nuveiktus darbus, pristatė įgyvendintus projektus „Taujėniškių šeimos 2018“, „Taujėnų krašto žmonės. 1918–1940 m.“, „Taujėnų „Žiedai“ Lietuvai!“, „Būkite sveiki, taujėniškiai“. V. Krikštaponis taip pat akcentavo vykdytas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas iniciatyvas, kultūros puoselėjimą, vystant Taujėnų mėgėjų teatro „Bičiuliai“ veiklą, ragino prisidėti prie ateities planų, stengiantis įtraukti kuo daugiau jaunimo, kad naudą pajustų visi bendruomenės nariai, atsakė į susirinkusiųjų klausimus.

Bendruomenės taryba po dvejų metų pertraukos vėl atgaivino Metų taujėniškių apdovanojimus. Šiemet prizininkai gavo po vėt-rungę, vaizduojančią Taujėnų simbolį gandrą, padėką, magnetuką su Taujėnų bažnyčia, medinį Taujėnų herbą ir rožę. Metų taujėniškiais tapo: Aldona Miliuvienė – už Taujėnų miestelio bendruomenės įkūrimą, jos veiklos organizavimą; Rolandas Janickas – už lyderystę, patriotizmą ir skatinantį pavyzdį visoms rajono bendruomenėms, siekiančioms kiek galima intensyvesnio savo krašto vystymosi; Loreta Zdanienė – už kūrybą, pozityvų rašytinio žodžio įtaigumą; Ona Krikštaponienė – už neišsenkančią energiją, pakilią nuotaiką ir Taujėnų reprezentavimą visoje Lietuvoje; Stasė Bagdonienė – už kruopštų, atsakingą ir ilgametį darbą vardan visų mūsų gerovės; Rokas Žeruolis – už Taujėnų vardo garsinimą, aktyvumą kultūriniame ir sportiniame gyvenime; Šeibokų šeima – už rūpestingą, aktyvią ir pavyzdinę šeimą.

Po apdovanojimų visi turėjo galimybę pasiklausyti gydomosios mitybos specialistės Laimutės Mizgirienės paskaitos „Įpročiai, formuojantys šeimos sveikatą“. Tai viena iš veiklų pagal projektą „Būkite sveiki, taujėniškai“, kurį vykdo miestelio bendruomenė. Buvome supažindinti su Lietuvos ligų statistika, išgirdome, ką reikia valgyti ir ko atsisakyti norint būti sveikiems, diskutavome, kodėl verta vartoti maisto papildus, sužinojome, kodėl japonai ir Singapūro žmonės gyvena ilgiausiai pasaulyje, kaip mes galėtume pasiilginti savo gyvenimo trukmę. Renginio pabaigoje koncertavo Taujėnų kultūros namų meno mėgėjų kolektyvai (meno vadovės Aistė Brokertienė ir Nijolė Janulienė).

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas