Be priežiūros likęs apleistas pastatas kelia grėsmę. AUTORĖS nuotrauka

Naujausi, Nuomonių telefonas

Ir tėvai galėtų pasidomėti, kas vyksta apleistame bendrabutyje…

Šią savaitę socialiniuose tinkluose užvirė diskusijos dėl apleisto, pavojų keliančio buvusio Užupio mokyklos bendrabučio pastato. Redakcija taip pat sulaukė ukmergiškio skambučio dėl šio statinio ir susirūpinimo dėl galimų pasekmių.

Ar gali kas pasirūpinti, kad mūsų vaikai nepatektų į šį apgriuvusį bendrabutį? Juk nedaug trūksta iki nelaimės. Be langų, be durų stovintis vaiduoklis tapo paauglių susibūrimų vieta. Kiekvieną dieną ten renkasi vaikai, daužo dar likusius langų stiklus, ardo plytas, ant sienų palieka įvairius užrašus. Esame girdėję, kad ten ir elektra yra, todėl galima rasti, kur mobiliojo ryšio telefoną pasikrauti. Negi niekas nėra atsakingas už nenaudojamų, apleistų pastatų apsaugą?“ – mintimis dalijosi laikraščio skaitytojas. Jis taip pat prisiminė „Gimtosios žemės“ informaciją, kurioje dar rugpjūčio pradžioje, pristatant buvusiuose Globos namuose socialiniam būstui pritaikytus butus, administracijos direktorius Stasys Jackūnas tvirtino, kad jau pradėti Užupio mokyklos bendrabučio šiltinimo darbai. O nuo rugsėjo buvo žadama imtis ir vidaus patalpų renovacijos. Čia planuota įrengti 28 butus socialiai pažeidžiamiems asmenims. Į redakciją skambinęs ukmergiškis svarstė: „Vadinasi, valdžia melavo, nes jokie statybos darbai prie šio pastato nebuvo vykdomi. Gal pasikeitė planai?..” Tuomet, jo įsitikinimu, patalpas kuo greičiau būtina užkonservuoti.

Skaitytojo pastabas ir nuogąstavimus pakomentavo UAB „Ukmergės butų ūkis“ direktorius Giedrius Pocius. Jo vadovaujama įmonė dar parėjusiais metais ėmėsi teritorijos prie minėtojo namo tvarkymo, jį aptvėrė. „Per šiuos metus mes kokius 4–6 kartus sandarinome pastatą pačiais įvairiausiais būdais – visas angas, per kurias galima patekti į vidų, užkaldavome plokštėmis, juosėme stop juostomis. Bet po 2–3 dienų vėl viskas būdavo išlaužyta, net papildomai sienas išgriaudavo, kai nepavykdavo plokščių nuplėšti“, – apgailestavo G. Pocius. Jis taip pat patikino, jog pastate elektros tikrai nėra.

Reaguodami į susidariusią situaciją mes eilinį sykį organizuojame bendrabučio sandarinimo darbus, tik nesame tikri, kiek ilgai tai laikys, – žadėjo direktorius. – Esu prašęs ir policijos pareigūnų ten pravažiuoti vakarais, bet nežinau, ar tai duoda naudos.“

G. Pocius priekaištavo ir pastatą niokojančių vaikų tėvams, kurie privalo rūpintis savo atžalomis, domėtis kur jie lankosi laisvalaikiu, ką veikia. „Jeigu buvusiame bendrabutyje besirenkantys paaugliai, kaip teigia laikraščio skaitytojas, daužo langų stiklus, ardo plytas, ant sienų palieka įvairius užrašus, tai rodo, kad kažkas netinkamai auklėja savo atžalas. Šiuo atveju jau ne pastatą administruojančios įmonės, bet vaikų, ypač jų tėvų, kaltė“, – suaugusiuosius prisiimti atsakomybę ragino pašnekovas.

Pasak UAB „Ukmergės butų ūkis“ vadovo, jau yra parengtas šio pastato renovavimo techninis darbo projektas ir laukiama statybos leidimo. Projekto rengimo darbai neva užsitęsė dėl to, kad buvo reikalinga atlikti papildomus pastato konstrukcijų ir grunto tyrimus. G. Pociaus teigimu, dabar ruošiama dokumentacija rangos darbų pirkimui ir vos tik gavus statybos leidimą, iš karto bus skelbiamas konkursas rangovui parinkti. Tikimasi rangos darbų sutartį pasirašyti iki gruodžio vidurio.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vvv :
    Tai nugriaut ta pastata visai reikia jeineremontuoja jo niekas

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas