Popietės dalyviai.

Naujausi, Žmonės

Gaspadinių šventėje – ir vietos šeimininkių, ir svečių patiekalai

Giedrė ŠATAITĖ

Lyduokių kaimo bendruomenė organizavo tradicinę popietę „Buvo gera gaspadinė…“

Į bendruomenės namus rinkosi savo pagamintais patiekalais nešinos šeimininkės, atvyko ir svečių. Jau kelerius metus organizuojamame renginyje dalyvauja Seimo narys Juozas Varžgalys, kuris šįkart apsilankė su padėjėju, Savivaldybės tarybos nariu Romu Pivoru. Bendruomenės namuose vykusiame renginyje taip pat dalyvavo Žemaitkiemio miestelio bendruomenės nariai ir pirmininkė Danutė Užkurėlytė, Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė, Panevėžio rajono Krekenavos kultūros centro mėgėjų teatro „Avilys“ artistai (režisierė Miranda Vaitkevičienė).

Lyduokių kaimo bendruomenės pirmininkė Auksė Pusvaškienė pasakojo, kad renginio diena buvo puiki, tad prie geros nuotaikos prisidėjo ir oras.

Patiekalus pateikė 24 lyduokiečiai, tarp jų, du vyrai – Kazys Bagdonas ir Elvinas Guogas.

Lyduokiečių išmanumas buvo neapsakomas: galėjai paragauti ne tik tradicinių skanumynų – silkės, pyragų, sumuštinių, mišrainių, bet ir rožių torto, „vandens lelijos“, jūros gėrybių, „kiškio pyrago“ bei kitų. Iš viso – 37 patiekalų. Rita Keževičienė pagamino net keturis, Rita Kunigėlienė ir Dalia Butiškienė – po tris patiekalus.

Ne tuščiomis atvyko ir svečiai – žemaitkiemiečiai atsivežė obuolių pyragą ir iš savo sodų priskintų kriaušių-obuolių sulčių, A. Andrikonienė pristatė „Vilkmergės“ restorano pagamintų patiekalų. J. Varžgalys vaišino saldainiais, taip pat tradiciškai atsivežė ir tulpių svogūnėlių, kuriais buvo apdovanotos šeimininkės.

Daug smagių akimirkų suteikė Krekenavos kultūros centro mėgėjų teatro „Avilys“ suvaidinta komedija „Nei velnias, nei gegutė“.

A. Pusvaškienė pažymėjo, kad ruošiant šią šventę Kultūros centro Lyduokių filialo darbuotojos Viktė Varnienė ir Virginija Navickienė išpuošė salę, renginį parėmė ūkininkas Albertas Masiukas, A. Andrikonienė, Teresė Naujanienė.

Vaidina krekenaviečiai.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Teta :
    Na kaip smagu tokios sventes, suorganizuotos sau, savo krasto zmonems. Visi sventiniai patiekalai ivertinti ir tikrai skanus. Dazniau tokius susiejimus galima organizuoti, vien del laiko, praleidziamo kartu.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas